понеділок, 26 лютого 2024 16:00

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС продовжив санкції проти Білорусі

ЄС продовжив санкції проти Білорусі
Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін і самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото: Getty Images

Рада Європейського Союзу продовжила ще на рік, до 28 лютого 2025 року, обмежувальні заходи щодо Білорусі.

Про це у понеділок повідомив сайт Європейської ради.

"Сьогодні Рада ЄС вирішила продовжити обмежувальні заходи, запроваджені через внутрішні репресії в Білорусі і підтримку її режимом російської агресивної війни проти України, ще на один рік, до 28 лютого 2025 року", - повідомили.

У ЄС нагадали, що з серпня 2020 року запровадили кілька послідовних раундів індивідуальних і секторальних санкцій щодо осіб, відповідальних за внутрішні репресії і порушення прав людини у Білорусі, а також у контексті участі Білорусі в агресії РФ проти України.

"Цими заходами ЄС сигналізує відповідальним політичним й економічним гравцям, що їхні дії та підтримка режиму й Росії обходяться дорого", - заявили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвія заборонила агропродукцію з РФ і Білорусі. Далі будуть нові санкції

Окремі обмежувальні заходи включають заморожування активів і заборону на надання коштів, на фізичних осіб додатково поширюється заборона на виїзд.

Наразі у списку є 233 фізичні особи, включно з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, і 37 юридичних осіб.

Білорусь також залишається об'єктом економічних санкцій, включно з обмеженнями у фінансовому секторі, торгівлі, товарах подвійного призначення, технологіях і телекомунікаціях, енергетиці, транспорті та інших.

У січні Рада Європейського союзу продовжила санкції проти РФ до 31 липня 2024 року. Обмеження наклали на торгівлю, фінанси, технології, товари подвійного значення, промисловість, транспорт і предмети розкоші.

23 лютого Сполучені Штати Америки оголосили масштабний санкційний пакет проти РФ, який передбачає понад 500 нових санкцій.

Зараз ви читаєте новину «ЄС продовжив санкції проти Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути