пʼятниця, 23 лютого 2024 14:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден посилив санкції проти Росії

Байден посилив санкції проти Росії
Президент США Джо Байден наклав понад 500 нових санкцій проти Росії. Фото: eastnews.ua

Сполучені штати Америки оголосили новий пакет санкцій проти Росії.

Приводом стали агресивна війна проти України та смерть російського опозиціонера Олексія Навального у колонії, наголосив президент США Джо Байден, йдеться на сайті Білого дому.

Санкції наклали на осіб, пов'язаних з ув'язненням Навального та проти російського фінансового сектору, оборонно-промислової бази, закупівельних мереж й тих, хто ухиляється від санкцій на багатьох континентах.

"Сьогодні я оголошую про введення понад 500 нових санкцій проти Росії за її триваючу завойовницьку війну в Україні та за смерть Олексія Навального. Вони дадуть змогу Путіну заплатити ще вищу ціну за свою агресію за кордоном і репресії всередині країни", - вказав Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США введуть санкції проти 500 російських об'єктів

Вашингтон запроваджує нові експортні обмеження щодо майже 100 організацій за надання прихованої підтримки російській "військовій машині".

"Ми вживаємо заходів щодо подальшого скорочення доходів Росії від продажу енергоносіїв. І я доручив своїй команді посилити підтримку громадянського суспільства, незалежних ЗМІ та тих, хто бореться за демократію по всьому світу", - наголосив президент США.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що після смерті в колонії опозиціонера Олексія Навального санкції проти Росії можуть посилити.

Він повідомив, що США розглядає введення додаткових санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Байден посилив санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути