середа, 23 лютого 2022 18:10

Спецтема: Ворог біля українського кордону

ЄС офіційно запровадив санкції проти Росії за визнання ОРДЛО

ЄС офіційно запровадив санкції проти Росії за визнання ОРДЛО
У санкційному списку ЄС - політики, військові, пропагандисти з Росії. Фото: pixabay.com

У середу, 23 лютого, Європейський Союз офіційно ухвалив рішення про запровадження санкцій проти Росії у відповідь на визнання "незалежності" так званих ЛДНР та введення російських військ в окуповані регіони України.

Про це повідомила пресслужба Євросоюзу.

До санкційного списку потрапили всі депутати Держдуми Росії, які 15 лютого проголосували за заклик до Володимира Путіна визнати ОРДЛО. Це 351 депутат.

Цільові обмежувальні заходи стосуються ще 27 високопоставлених фізичних та юридичних осіб, які відіграли роль у підриві або загрозі територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Це члени уряду, яких залучили до ухвалення незаконних рішень. Також банки, бізнесмени й олігархи, які підтримують фінансово-матеріальні операції РФ на територіях окупованих Донецька і Луганська або отримують від них вигоду. Це старші військові офіцери, які відігравали роль у вторгненні та дестабілізаційних діях. І відповідальні за ведення дезінформаційної війни проти України особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві країни висловили готовність не пускати росіян

В ЄС зазначили, що обмежувальні заходи містять заморожування активів і заборону надавати кошти перерахованим фізичним і юридичним особам. Також заборона діє на в'їзд або транзит через територію ЄС для перелічених осіб.

Заходи будуть спрямовані і на торгівлю з двох непідконтрольних уряду України регіонів до та з ЄС. Ідеться про ввезення товарів з ОРДЛО, обмеження на торгівлю та інвестиції, пов'язані з окремими галузями економіки, заборону на надання туристичних послуг та заборону на експорт окремих товарів.

Водночас ЄС запровадив секторальну заборону на фінансування Росії, її уряду і Центрального банку. Зокрема, вводиться обмеження доступу держави та уряду до ринків капіталу і фінансових послуг ЄС.

22 лютого президент США Джо Байден оголосив про запровадження санкцій проти РФ через визнання нею так званих ЛДНР. Обмеження стосуються російського суверенного боргу, двох банківських установ та представників російських еліт та їхніх сімей. У Росії пообіцяли відреагувати на них "вивірено і відчутно, не обов'язково симетрично".

Санкції також запровадили Велика Британія, Японія, Австралія та Канада.

Зараз ви читаєте новину «ЄС офіційно запровадив санкції проти Росії за визнання ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути