вівторок, 19 березня 2024 18:29

ЄС накладе мито на зерно з Росії та Білорусі - ЗМІ

ЄС накладе мито на зерно з Росії та Білорусі - ЗМІ
Тарифи мають запровадити найближчим часом. Фото: Pexels

Європейський союз запровадить мита на імпорт зерна з Росії й Білорусі.

Таким чином там хочуть заспокоїти фермерів і деякі країни-члени ЄС, пишуть Financial Times та Reuters з посиланням на людей, які ознайомлені з планами.

Найближчим часом ЄС буде накладати мито у розмірі €95 за 1 т зернових з РФ й Білорусі. Накладуть мито у 50% на насіння олійних культур і продукти, отримані від них.

"Ці цифри приблизно правильні, хоча їх ще потрібно остаточно уточнити", - сказав чиновник ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науседа виступив за заборону на імпорт російського зерна

Інший співрозмовник пояснив, що це рішення, ймовірно, буде у формі тарифу. Для цього треба підтримка більшості ЄС, а не одноголосне рішення. Те ж саме і з санкціями.

Тарифи будуть стосуватимуться зерна, призначеного для використання в ЄС. Вони не будуть стосуватися транзиту зерна через ЄС до інших країн.

Торік у листопаді польські перевізники розпочали блокування руху вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" і "Рава-Руська-Гребенне". Згодом до страйків на кордоні долучилися польські фермери.

20 лютого на вантажній станції "Медика" польські протестувальники відкрили люк двох українських вантажних вагонів з українським зерном, яке прямувало транзитом до Німеччини через Польщу.

Вночі 25 лютого на залізничній станції "Котомеж" розсипали українське зерно з восьми напіввагонів. Вантаж прямував транзитом до інших держав.

Михайло Ткач розповів про те, що був затриманий польською поліцією біля польсько-білоруського кордону. Журналіст знімав матеріал про транзит продукції між Польщею, Російською Федерацією і Білоруссю.

Ткача та оператора утримували у комендатурі щонайменше чотири години і відпустили після дозволу "зверху". Увесь цей час журналістам не дозволяли ні з ким зв'язатися.

Зараз ви читаєте новину «ЄС накладе мито на зерно з Росії та Білорусі - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути