четвер, 26 грудня 2019 06:30

Ердоган повідомив, що в Сирії знаходяться 2 тисячі російських найманців

Ердоган повідомив, що в Сирії знаходяться 2 тисячі російських найманців
Ердоган порахував російських найманців в Сирії. Фото: РБК

Участь російських найманців з ПВК "Вагнера" ​​в збройному конфлікті в Лівії серйозно турбує сусідні з нею країни в Північній Африці, а також Туреччину. У Сирії знаходяться 2 тисячі росіян.

Турецький лідер зауважив, що напруженість в Лівії впливає на всі країни регіону, і висловив надію на конструктивний і важливий внесок Тунісу в кроки щодо забезпечення стабільності в Лівії, Реджеп Тайіп Ердоган заявив на прес-конференції, повідомляє агентство Anadolu.

Ердоган прокоментував можливість відправки турецького контингенту в Лівію: "Туреччина ще ніколи не була "непроханим гостем". Якщо надійде відповідне звернення від лівійської влади, ми розглянемо це питання".

Президент Туреччини відзначив присутність в зоні лівійського конфлікту найманців з багатьох країн світу: "Для чого і чому сьогодні в Лівії перебувають п'ять тисяч і найманців з Судану і дві тисячі найманців з ПВК "Вагнер"? Що вони там роблять?".

"Туреччина робить спільні кроки з визнаним на міжнародному рівні Урядом національної згоди Лівії. Халіфа Хафтар не визнана на міжнародному рівні. У нього немає повноважень, чого не скажеш про главу Уряду нацзгоди Лівії Файєз Саррадже. Ми не повинні допустити ущемлення прав наших братів в Лівії" , - сказав турецький лідер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли найманця, який жорстоко вбив сирійця

Найманці воюють на боці лідера ополчення на сході Лівії Халіфа Хафтара. Його супротивників підтримує Уряд національної злагоди в столиці Тріполі, який був сформований ООН в 2015 році і користується підтримкою США і інших країн Заходу. На практиці, коаліції протегує тільки Туреччина. Росія втрутилася в конфлікт за підтримки ОАЕ, Єгипту, Саудівської Аравії і частково - Франції.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган повідомив, що в Сирії знаходяться 2 тисячі російських найманців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути