вівторок, 12 лютого 2019 22:20

Екс-радник Макрона отримував гроші від російських олігархів - ЗМІ

Екс-радник Макрона отримував гроші від російських олігархів - ЗМІ
Олександр Беналла пов'язаний з олігархами. Фото: REUTERS

Екс-радник президента Франції Еммануеля Макрона Олександр Беналла пов'язаний з російськими олігархами Іскандером Махмудовим і Фархадом Ахмедовим.

При посередництві Беналли було укладено три контракти на охоронні послуги у Франції з олігархами на загальну суму 2,2 мільйона євро, повідомляє RFI з посиланням на розслідування Mediapart.

Про перший контракт на суму 294 тисячі євро журналістам стало відомо ще в грудні минулого року. Потім розслідувачі дізналися ще про два контракти, укладених з російськими олігархами за участю Беналли після його звільнення 23 липня минулого року. Це другий контракт на охоронні послуги Махмудову, укладений в жовтні на суму 980 тисяч євро. І укладений у грудні аналогічний контракт (також 980 тисяч євро) з іншим російським олігархом — Фархадом Ахмедовим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трампу заборонили виводити США з НАТО

Беналла виступив посередником і бенефіціаром контрактів з російськими олігархами на суму 2,2 млн євро, стверджує видання. А також наводить докази того, що частина цих грошей була отримана особисто Беналлою, в тому числі через фірму, зареєстровану в Марокко. Це, на думку авторів розслідування, є не просто фінансовим скандалом, а й загрозою національній безпеці Франції.

Президент Франції Еммануель Макрон скасував свою поїздку на Мюнхенську конференцію з безпеки, яка пройде 15-17 лютого. Як повідомляє агенція AFP, відмова від участі у заході пов'язана з протестами "жовтих жилетів".

Зараз ви читаєте новину «Екс-радник Макрона отримував гроші від російських олігархів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути