Ексклюзиви
пʼятниця, 18 червня 2021 14:40

Експрезидент може сісти на пів року

Експрезидент може сісти на пів року
Ніколя Саркозі в суді в Парижі, 15 червня 2021 року / Getty Images

Французька прокуратура у четвер, 17 червня, зажадала пів року тюремного ув'язнення для експрезидента країни Ніколя Саркозі за фінансові порушення під час виборчої кампанії 2012 року.

Прокуратура зажадала для Саркозі року тюремного ув'язнення, з них пів року умовно, і штраф у €3750. Про це пише Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експрезидента можуть засудити до чотирьох років в'язниці

У березні цього року Ніколя Саркозі став першим післявоєнним президентом Франції, засудженим до тюремного ув'язнення. Його засудили до трьох років позбавлення волі, з яких два роки умовно, за корупцію і торгівлю впливами у зв'язку з його спробами домогтися прихильності судді. Адвокати Саркозі оскаржили це рішення. У в'язницю колишнього президента не посадили. Можливий вирок - використання електронного браслета.

13 соратників колишнього президента так само постали перед судом. Їм прокурор зажадав від 18 місяців до чотирьох років позбавлення волі, включаючи частину умовного покарання. Прокуратура вимагає, зокрема, три роки в'язниці й штраф в розмірі €50 тис. для колишнього заступника глави кампанії Саркозі Жерома Лаврільyo. 18 місяців позбавлення волі умовно можуть отримати три колишні директори піар-агентства Bygmalion, які визнали себе винними в участі в шахрайській схемі виставлення рахунків.

Прокуратура вважає, що колишній глава держави "безсумнівно" отримав вигоду з шахрайства, яке дозволило йому розпоряджатися "набагато більшими ресурсами", ніж дозволено законом. За оцінками звинувачення, Саркозі перевищив ліміт фінансування законної кампанії 2012 року щонайменше на €42,8 млн.

Сам Саркозі не приходить на судові засідання. Його судять з 20 травня з 13 іншими обвинуваченими. Колишній глава держави заперечує всі звинувачення.

Зараз ви читаєте новину «Експрезидент може сісти на пів року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути