неділя, 28 січня 2018 06:06

Експерти розповіли, чи буде результат від "кремлівської доповіді"

Експерти розповіли, чи буде результат від "кремлівської доповіді"
"Кремлівська доповідь" 29 cічня в Конгресі Сполучених Штатів Америки потягне за собою нову чергу санкцій проти "друзів" Путіна. Фото:РБК-Україна

"Кремлівська доповідь" 29 cічня в Конгресі Сполучених Штатів Америки потягне за собою нову чергу санкцій проти "друзів" Путіна.

Список, котрий оприлюднять міністерство фінансів США, Національна розвідка і держсекретар Рекс Тіллерсон, тримається в таємниці. Передбачається, що до нього увійдуть 50 російські олігархи та члени їх родин. Всього близько 300 чоловік, повідомляє Gordon.

"Кремлівська доповідь" передбачена законом"Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій". Він передбачає нові санкції проти Ірану, Росії та КНДР. В серпні минулого року його підписав президент США Дональд Трамп.

Написанням доповіді займається 8 різних груп, включаючи Управління терористичної і фінансової розвідки і Бюро з контролю за іноземними активами.

Список включатиме людей із найближчого оточення Путіна. Особи, які відкрито чи приховано були причетні до війн у Чечні, Грузії, Україні та Сирії, гучних убивств опозиційних лідерів, журналістів та громадських активістів та учасники корупційних схем.

На їх активи за кордоном згодом накладуть санкції. Сама публікація доповіді не передбачає їх. Існує окрема процедура, яка може початися з 29 січня.

Колишній співробітник Держдепу США Деніел Фрід розповів: деякі російські політики просять американських лобістів та чиновників зробити так, аби вони не потрапили у списки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції проти РФ: стало відомо, хто потрапив до санкційного списку

Наслідки доповіді будуть "дуже серйозними" для російської еліти. Зазначені в ній росіяни не зможуть співпрацювати з фізичними та юридичними особами з США. Американські та європейські банки вважатимуть небажаною наявність "санкційних" політиків у списку клієнтів.

"Судитися за свої активи проти США важко", розповіли Reuters інсайдери у політичних та ділових колах. Через це серед російських бізнесменів панує "атмосфера страху і неспокою".

Трамп виступає за те, щоб зробити списки закритими. Вважає, що санкції проти РФ можуть пошкодити американському бізнесу. Про це повідомляє російське видання The New Times. Також підкреслює, що "кремлівська доповідь" викликає серед російської еліти велике занепокоєння.

Захід намагається посварити Кремль з бізнес-елітами, заявив 1 грудня минулого року речник Путіна Дмитро Пєсков. 12 січня він повідомив, що Росія введе дзеркальні санкції.

Обсяг приватних коштів росіян в США становить приблизно $ 1 трлн, а "утримати одночасно і трильйон, і владу, і Крим - все це вже неможливо", розповів політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Схоже на спробу втечі із "сім'ї" - в мережі висміяли розлучення доньки Путіна

Політика Росії на міжнародній арені грає проти неї, вважає директор Центру східноєвропейських перспектив у Вашингтоні Микола Воробйов.

"Замість того, щоб боротися за "місце під сонцем" серед розвинених країн, Кремль робить все можливе, щоб від них дистанціюватися, накресливши "червону лінію" і не пропонуючи жодної виразної стратегії натомість", - написав він на сайті "Політолог".

"У такій ситуації Кремлю варто або почати відкритий діалог і поступово відновлювати відносини із Заходом, або розробити свою доктрину, яку потім пропонувати іншим країнам як альтернативу Західним інститутам. До тих пір, будь-які зовнішні спроби послабити Захід спричинять лише до його зміцнення на різних рівнях" , - додає він.

Російська еліта може розділитися на дві частини через наближення публікації Сполученими Штатами Америки "Кремлівської доповіді". Про це написав Слава Рабинович, російський блогер і фінансист, передає "Апостроф". Він підкреслив, що Володимир Путін, президент Росії, "18 років служив для так званої еліти якимось дахом, щоб красти в Росії, а активи тримати на Заході". Однак зараз зростає можливість розколу цієї еліти.11

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли, чи буде результат від "кремлівської доповіді"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути