Ексклюзиви
середа, 22 травня 2024 02:43

Єдиний Рейх? Трамп показав скандальний ролик про майбутнє США у разі своєї перемоги

Єдиний Рейх? Трамп показав скандальний ролик про майбутнє США у разі своєї перемоги
Трамп порівняв США із Рейхом. Фото: eastnews.ua

Кандидат в президенти США Дональд Трамп оприлюднив у соцмережах відео, в якому згадав "об'єднаний Рейх" серед імовірних варіантів розвитку подій у разі своєї перемоги на виборах.

Президент Джо Байден і його команда розкритикували дивний вчинок опонента. Про це повідомляє NBC News.

У понеділок, 20 травня, Трамп розмістив 30-секундне відео на своїй сторінці у соціальній платформі Truth Social, в якому запитував: "Що буде після перемоги Дональда Трампа?" і "Що буде далі для Америки?".

На тлі відео були зображені перші шпальти газет із заголовками "Кордон закрито - 15 мільйонів нелегальних іноземців депортовано" та "Економіка переживає бум". У кліпі під заголовками двічі з'являється злегка розмитий текст: "Промислова міць значно зросла... завдяки створенню єдиного Рейху".

Вранці у вівторок оприлюднене відео було видалене.

"Рейх" означає царство, королівство або імперію та часто вважається посиланням на гітлерівський режим Третього Рейху, що виник у нацистській Німеччині в 1930-х роках.

Чинний президент США Джо Байден засудив таку згадку нацистського режиму у відео Трампа.

"Це на його офіційному акаунті? Нічого собі! Єдиний Рейх? Це мова Гітлера, а не Америки. Він дбає про те, щоб утримати владу. Я дбаю про вас", - сказав Байден у вівторок у власному відео та повторив схожі меседжі на передвиборчому заході у Бостоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зроби мій день, друже" - Байден кличе Трампа на дебати. Відео

Прес-секретар передвиборчої кампанії Байдена Джеймс Сінгер у своїй заяві сказав, що пост Трампа "є частиною шаблону його вихваляння диктаторів і повторення антисемітських тропів".

"Він є загрозою для нашої демократії, й американці повинні відкинути його і стати на захист нашої демократії у листопаді цього року", - сказав Сінгер.

Кампанія Трампа відкинула звинувачення і заявила, що колишній президент, якого судять у Нью-Йорку, не знав, що це слово з'явилося у відео.

"Це не було передвиборчим відео, воно було створено випадковим акаунтом в Інтернеті та перепощено співробітником, який явно не бачив слова, доки президент був у суді", - йдеться у заяві Кароліни Левітт, прес-секретаря виборчого штабу Трампа.

Наприкінці минулого року Трамп заявив, що іммігранти "отруюють кров" Америки, перегукуючись з частинами "Майн кампф", але він сказав, що не знав, що Гітлер використовував подібну мову, і заперечив, що його коментарі були расистськими.

Вибори президента США призначені на 5 листопада 2024 року. До 6 січня 2025-го голоси виборців мають бути офіційно підраховані в Конгресі, а 20 січня 2025 року відбудеться інавгурація обраного президента.

Зараз ви читаєте новину «Єдиний Рейх? Трамп показав скандальний ролик про майбутнє США у разі своєї перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути