Ексклюзиви
неділя, 19 червня 2022 12:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Джонсон запропонував Заходу план підтримки України з чотирьох пунктів

Джонсон запропонував Заходу план підтримки України з чотирьох пунктів
Джонсон пропонує Заходу план з 4 пунктів через затяжну війну в Україні. Фото: УП

Велика Британія пропонує західним партнерам стратегію підтримання України на тлі заяв про затяжну війну з РФ.

План складається з чотирьох пунктів. Про це йдеться в колонці прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона в The Sunday Times.

"Нам потрібно готуватися до затяжної війни, тому що Путін перейшов до воєнної кампанії на виснаження, намагаючись стерти українські сили дедалі більше. Сполучене Королівство й наші друзі мають реагувати, а саме забезпечити Україну необхідними стратегічними ресурсами, щоб вона могла вистояти та здобути перемогу", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон подякував Зеленському за прийом та опублікував відео

За словами Джонсона, головною причиною того, що Захід має підтримувати Україну попри пов'язані з цим витрати та інші проблеми, є імперські амбіції та агресивні плани Росії.

"Все залежить від того, чи Україна буде здатна швидше збільшити свою спроможність відвоювати загарбані території, поки росіяни будуть прискорено збирати ресурси для нової атаки. Наша задача полягає в тому, щоб час став союзником України в цій ситуації", - наголосив прем'єр.

Джонсон задля перемоги України у війні пропонує союзникам зробити таке:

- забезпечити Україну озброєнням, боєприпасами й спорядженням. Британія планує навчати близько 10 тис. українських військових упродовж 120 днів;

- допомогти фінансово. Західні країни мають допомогти Україні зберегти стабільність своїх державних інститутів фінансовою допомогою, адже український уряд має утримувати соціальну інфраструктуру, виплачувати заробітну плату й пенсії, а також фінансувати відбудову зруйнованих будівель;

- забезпечити сухопутні маршрути для українського експорту. Це важливо для збереження надходжень в українську економіку;

- розблокувати українські морські порти. Захід має негайно допомогти вивезти 25 млн т пшениці й кукурудзи, які потребують найменш розвинуті країни світу для подолання продовольчої кризи.

Прем'єр-міністр Велико Британії Борис Джонсон закликав західних союзників не розслаблятися та продовжувати підтримувати Україну, оскільки війна з Росією може мати затяжний характер.

Зараз ви читаєте новину «Джонсон запропонував Заходу план підтримки України з чотирьох пунктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути