понеділок, 26 жовтня 2020 12:51

Джон Леннон: "Ми зайшли в туалет Букінгемського палацу і викурили травки"

Джон Леннон: "Ми зайшли в туалет Букінгемського палацу і викурили травки"
Учасники The Beatles показують свої нагороди / liverpoolecho.co.uk

26 жовтня 1965 року чотирьох учасників гурту The Beatles королева Єлизавети ІІ нагородила медалями Ордену Британської імперії "за внесок у розвиток британської культури та її популяризацію в світі".

Королева заявила, що країна пишається групою. За словами МакКартні, всі четверо були задоволені такими словами.

Музика рок-н-рол все ще вважалася в суспільстві чимось поганим. Відтак кілька людей повернули ордени. Полковник Фредерік Вогг відіслав назад 12 медалей, які отримав у обох світових війнах. Однак протести залишилися без уваги і церемонія відбулася. Музикантів заздалегідь проінструктували щодо протоколу зустрічі з королевою.

"Якийсь офіцер відвів нас у сторону і показав, що маємо робити. Ніколи не повертайтеся до Її Величності спиною, не заговорюйте з нею, поки не заговорить з вами. Усе в такому дусі. Але для нас це було досить весело. Вона ж мила. Думаю, нам здавалася майже, як мати", - написав у спогадах Пол МакКартні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останній американський концерт The Beatles виявився збитковим

Джон Леннон пізніше стверджував, що музиканти так нервували перед зустріччю з Її Величністю, що зайшли в туалет Букінгемського палацу і викурили травки. Але пізніше Джордж Гаррісон спростував слова Леннона, сказавши, що це були звичайні сигарети.

Чотири роки по тому Леннон відіслав нагороду назад, протестуючи проти допомоги Великої Британії Америці у війні у В'єтнамі.

Орден Британської імперії заснував король Георгом V в 1917-му, щоб вшановувати тих, хто послужив країні в небойових діях в І світовій війні.

Двох із чотирьох членів групи немає в живих. Американський фанатик 5 разів вистрілив в Джона Леннона 8 грудня 1980-го. Джордж Гаррісон помер в 2001-му від хвороби. МакКартні королева Єлизавета ІІ в 1997-му посвятила в лицарі. Рінго Старр постійно живе в Лос-Анджелесі

Зараз ви читаєте новину «Джон Леннон: "Ми зайшли в туалет Букінгемського палацу і викурили травки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути