субота, 07 травня 2022 16:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Два китайські гіганти по-тихому забираються з Росії - ЗМІ

Два китайські гіганти по-тихому забираються з Росії - ЗМІ
 Китайські Lenovo та Xiaomi по-тихому йдуть з РФ - ЗМІ. Фото: pixabay.com

Технологічні компанії Китаю через запроваджені проти Російської Федерації санкції по-тихому згортають свій бізнес у країні-агресорці.

Це відбувається навіть попри заклики Пекіна чинити опір примусу з-за кордону, пише The Wall Street Journal із посиланням на свої джерела.

Серед таких компаній, стверджує видання, найбільший у світі виробник персональних комп'ютерів Lenovo та виробник смартфонів і ґаджетів Xiaomi.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайські приватні компанії нишком закуповують російську нафту - ЗМІ

Згідно з останніми даними китайського уряду, експорт техніки з Китаю у РФ почав стрімке падіння в березні. Поставки ноутбуків скоротилися більш ніж на 40%, смартфонів - майже на дві третини, базових станцій - на 98%. Виробник безпілотників SZ DJI Technology оголосив про припинення своєї діяльності в Росії, щоб не допустити використання своєї продукції в бою, за даними ЗМІ.

Зменшення частки експорту в Росію передувало хвилям широкомасштабних фінансових санкцій і експортного контролю. Їх запровадили США і їхні союзники щодо Росії після 24 лютого. Америка також пригрозила покарати китайські компанії, що порушують або обходять антиросійські санкції.

Великі американські постачальники мікросхем наполягають на дотриманні Китаєм санкцій, щоб їхні напівпровідники не потрапили через третіх осіб у Росію, зазначило WSJ.

Росія планує обходити запроваджені проти неї санкції через треті країни. Відповідний наказ підготувало міністерство промисловості та торгівлі РФ, повідомив керівник Офіса президента Андрій Єрмак. За його словами, документ направлений на ігнорування заборони правовласників на експорт до країни товарів, що йдуть на продаж на ринку іншої держави.

Зараз ви читаєте новину «Два китайські гіганти по-тихому забираються з Росії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути