середа, 17 жовтня 2018 13:10

Душанбинське духовенство розриває зв'язки з Константинополем: усі 6 храмів і 5 священиків

Душанбинське духовенство розриває зв'язки з Константинополем: усі 6 храмів і 5 священиків
Православна церква в Таджикистані вслід за Російською православною церквою розриває усі зв'язки з Константинополем. Фото: Reuters

Душанбинська православна церква в Таджикистані повністю розриває зв'язки з Константинополем. Таке рішення прийняте через належність до Російської православної церкви.

"Ми теж не можемо брати участь в євхаристійному спілкуванні з Константинопольською церквою, тому що остання порушила канони – вторглася в канонічну територію Російської православної церкви України", – сказав ієромонах Володимир, повідомляє Радіо Свобода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томос Україні: РПЦ погрожує Єрусалимському патріархату

У Таджикистані близько 30 тис. православних або 0,4% населення країни. Православні парафії в країні адміністративно підпорядковані Душанбинській єпархії РПЦ: налічують 6 храмів і молитовних будинків, в яких служать 5 священиків.

15 жовтня синод Російської православної церкви розірвав церковне спілкування зі Вселенським патріархатом через його рішення надати автокефалію Українській церкві.

Російська православна церква та її нинішній український підрозділ, УПЦ МП, виступають різко проти майбутнього надання Константинополем автокефалії об'єднаній Українській помісній православній церкві, що призведе до втрати Москвою значного важеля впливу на суспільне життя в Україні.

11 жовтня розпочали надання автокефалії Православній церкві України. Тобто статусу помісної — самокерованої, незалежної частини Вселенської православної церкви. Таке рішення ухвалили після 3-денного засідання Синоду Вселенського патріархату в Стамбулі.

Зараз ви читаєте новину «Душанбинське духовенство розриває зв'язки з Константинополем: усі 6 храмів і 5 священиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути