середа, 05 травня 2021 02:46

Довірених осіб Тихановської посадили на шість років

Довірених осіб Тихановської посадили на шість років
Соратників Тихановської посадили. Фото: РБК

Чотири довірених особи колишньої кандидатки в президенти Білорусі Світлани Тихановскої отримали від шести до шести з половиною років колонії за "підготовку до захоплення адміністративних будівель і масові заворушення".

Йдеться про довірених осіб Тихановскої в місті Гомель. Юрія Власова, Тетяну Канівську, Дмитра Іванкова та Олександра Шабаліна затримали за кілька днів до виборів, повідомляє Радіо Свобода Білорусь.

Сторона звинувачення в якості доказів представила змонтоване відео на три хвилини, де підсудні разом з Тихановською нібито обговорюють захоплення адміністративних будівель і призначення своїх представників в виконкоми.

Родичі засуджених говорять, що ті провину не визнали. Незалежних журналістів на засідання суду не пустили, мотивуючи це обмеженою кількістю місць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруський диктатор назвав європейців і американців "останніми мерзотниками"

Після президентських виборів в Білорусі в серпні 2020 року, які супроводжувалися масовими фальсифікаціями, Олександр Лукашенко оголосив себе президентом. Кілька місяців після виборів в країні відбувалися протести незгодних з результатами, противників чинного режиму і прихильників опозиціонерки Світлани Тихановської. Тихановська змушена була виїхати з Білорусі, а режим самопроголошеного президента досі квитається з тими, хто її підтримував або виступав проти влади.

Зараз ви читаєте новину «Довірених осіб Тихановської посадили на шість років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути