вівторок, 05 січня 2021 06:00

Доходи від туризму за рік зменшилися на 70%

Доходи від туризму за рік зменшилися на 70%
Вид на піраміди в Гізі / Getty Images

Кількість туристів, що відвідали Єгипет за минулий рік, впала на 26,7%, тобто на 3,5 млн туристів - із 13,1 млн в 2019-му.

Влада Єгипту очікує поступового відновлення туризму в країні. Доходи в сфері за рік впали майже на 70% - до $4 млрд в 2020-му, заявив єгипетський міністр туризму. Про це пише Business Recorder.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали кількість українських туристів у Туреччині у 2020 році

Міністр туризму і старожитностей Єгипту Халед ель-Енан заявив, що рівень завантаження єгипетських готелів іноземцями впав до 10-15% від рівня 2019-го. Туризм складає до 15% ВВП Єгипту і є ключовим джерелом надходження іноземної валюти.

Офіційні особи повідомляють про нові археологічні відкриття, намагаючись оживити туризм. Вони сподіваються, що відкладене відкриття "Великого єгипетського музею" поруч з пірамідами, яке має відбутися в 2021-му, допоможе відновити туристичну галузь.

"Зараз мета в тому, щоб заявити, що Єгипет - безпечний туристичний напрямок під час пандемії коронавіруса", - сказав ель-Енан.

За його словами, зі 1200 готелів 700 мають ліцензії на роботу, відповідно до діючих обмежень щодо охорони здоров'я. Єгипет планує почати вакцинацію проти COVID-19 в цьому місяці. Влада в Каїрі затвердила китайську вакцину Sinopharm. Але неясно, як швидко ця програма може бути реалізована.

У неділю Центральний банк Єгипту продовжив до кінця червня звільнення від сплати відсотків по боргах для місцевих туристичних компаній та інших туристичних бізнесів.

Зараз ви читаєте новину «Доходи від туризму за рік зменшилися на 70%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути