середа, 04 липня 2018 12:46

Додон лякає новою війною біля кордонів України

Додон лякає новою війною біля кордонів України
Президент Молдови Ігор Додон (зліва) занепокоєний можливістю відновлення конфлікту на Придністров'ї, де перебувають "миротворці" РФ. Фото: tass.ru

Президент Молдови Ігор Додон звинуватив опозицію в спробах відновити конфлікт у невизнаному Придністров'ї. Мовляв хочуть втягнути в нього Росію, чиї війська там дислокуються як "миротворчі".

"Я стурбований можливістю реанімації придністровського конфлікту з тим, щоб втягнути в нього Росію. Чи ризикнуть реалізувати такий сценарій наші демократи? Сподіваюся, що ні", - цитує молдавського президента видання Deschide.

За його словами, народ лякають погрозами з боку РФ і Придністров'я, "оскільки про проєвропейський вектор нічого говорити".

Також Додон стверджує, що через 4 роки після підписання Кишиневом угоди про асоціацію Молдови з ЄС очікуваних результатів немає. При цьому він сподівається, що вибори в парламент, які заплановані на осінь, "розставлять все на свої місця, люди проголосують за тих, кому довіряють".

Додон також пригрозив заблокувати проект Стратегії національної оборони, якщо парламент не врахує його пропозиції. Проект передбачає "розробку життєздатної та ефективної системи оборони при відбитті можливих агресій, нападів і підривних дій щодо суверенітету, незалежності, територіальної цілісності країни і/або безпеки її громадян".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зв'язаних дротом українських в'язнів течія річки занесла в Молдову

Серед загроз і ризиків вказані: військовий потенціал у придністровському регіоні (в тому числі Оперативна група російських військ), використання інструментів інформаційної пропаганди, кібератаки, незаконна міграція, незаконний оборот зброї, терористична діяльність.

В МЗС Росії назвали "одіозною і небезпечної" резолюцію Генасамблеї ООН з вимогою вивести російські війська з Придністров'я.

"22 червня Генеральна асамблея ООН прийняла вкинутий молдавською стороною провокаційний проект резолюції "Повне і беззастережне виведення іноземних збройних сил з території Республіки Молдова". Хочемо відзначити, що відповідальна більшість держав-членів всесвітньої організації не вважали за можливе солідаризуватися з настільки одіозною і небезпечною ініціативою деяких молдавських політичних кіл і або проголосували проти неї, або утрималися", - заявили в МЗС Росії.

Зараз ви читаєте новину «Додон лякає новою війною біля кордонів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути