Ексклюзиви
пʼятниця, 01 квітня 2022 12:03

Спецтема: Війна Росії проти України

До середини квітня Пентагон надасть Україні озброєння на $800 млн - ЗМІ

До середини квітня Пентагон надасть Україні озброєння на $800 млн - ЗМІ
Байден оголосив про надання Україні додаткової військової допомоги на $800 млн. Фото: pixabay.com

У міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки планують до середини квітня завершити постачання Україні озброєння на суму $800 млн.

Перші п'ять партій озброєння у межах пакету військової допомоги, про який влада США оголосила в березні, вже надійшли в Україну, повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на американські ЗМІ.

Високопоставлений представник Пентагону на умовах анонімності назвав "безпрецедентною" допомогу США Україні в галузі безпеки, надану за останні три тижні. Її вартість становить майже $350 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колона техніки окупантів не доїхала до Києва й була розбита - Пентагон

16 березня президент США Джо Байден оголосив про надання Україні додаткової військової допомоги на $800 млн. Він пояснював, що вона містить 800 одиниць зенітних озброєнь, зокрема, системи далекого радіусу дії, 9 тис. одиниць протитанкових озброєнь. А також 7 тис. одиниць стрілецької зброї, зокрема, кулемети, дробовики, гранатомети та 20 млн різних боєприпасів, включаючи артилерійські.

Йшлося і про виділення безпілотників. Загальний обсяг такої допомоги США в Україні становить $1 млрд.

Австралія надішле Україні бронетранспортери Bushmaster місцевого виробництва на прохання президента Володимира Зеленського. Допомогу відправлять військово-транспортними літаками Boeing C-17.

Bushmaster IMV - австралійський колісний повнопривідний панцирний транспортер, розрахований на перевезення і підтримку відділення піхоти з дев'яти осіб із місцем для ще одного. Він повністю кондиціонований і може працювати автономно протягом трьох днів. Був створений для використання в пустельних районах північної Австралії.

Зараз ви читаєте новину «До середини квітня Пентагон надасть Україні озброєння на $800 млн - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути