понеділок, 07 листопада 2022 19:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Для українських біженців куплять будинки у Великій Британії

Для українських біженців куплять будинки у Великій Британії
У Великій Британії знайшли рішення проблеми з житлом для біженців з України. Фото: pexels.com

У Великій Британії знайшли розв'язання проблеми з житлом для біженців з України.

У графстві Вілтшир в Англії влада збирається придбати 100 будинків спеціально для українців. І це буде альтернативою оплати оренди для тих, хто набув притулку від війни, передає BBC.

Біженці з України, у яких незабаром може закінчитися термін проживання у сім'ях, мають ризик опинитися без даху над головою. Тому влада вирішила забезпечити їх житлом.

На початку листопада у Вілтширі налічувалося 377 сімей українських біженців. Це близько 900 осіб. Більшість з них розміщено у сім'ях за схемою "Будинки для України". Деякі біженці успішно адаптувалися у Великій Британії та з'їхали від спонсорів у власне орендоване житло.

Інші українці потребують уроків англійської, соціальної допомоги, грошей, хороших орендодавців. Багато хто намагається знайти спонсорів для наступного періоду.

Місцеві ради виділяють 10 тис. фунтів стерлінгів від центрального уряду для фінансування підтримки кожного біженця, оплати житла, освіти та іншої допомоги. Деякі платять приймальним домогосподарствам більше, щоб ті довше розміщували в себе біженців, інші ж оплачують приватну орендну плату за біженців.

Голова місцевої ради Вілтшира Річард Клевер планує використати муніципальну житлову компанію Stone Circle для купівлі до 100 будинків. Їх потім можна буде здати в оренду українцям мінімум на три роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США розробили нову оборонну стратегію боротьби з Росією

"Ми збираємося використовувати державне фінансування для покупки будинків, які можна використовувати для громадян України зараз і для ширшого використання у майбутньому", – пояснив він.

Серед українських дорослих біженців у Великій Британії – 42% уже влаштувалися на роботу. Про це в інтерв'ю Главкому повідомив посол України Вадим Пристайко. Зараз у країні перебувають 130 тис. українців, які знайшли притулок від війни.

"Вони не сидять на шиї у британців. Вони виявляють бажання працювати – на відміну від багатьох інших груп біженців, які тут перебувають і чекають, що британська держава їм має все забезпечити", – зазначив дипломат.

За його словами, українські біженці частіше живуть у будинках місцевих і спеціальних притулках.

"Я хотів би, щоб наші люди мали можливість контактувати з місцевим суспільством. Щоб діти пішли до англійських шкіл, а дорослі, всупереч мовній проблемі, до британських компаній чи організацій", — поділився посол.

Велика Британія готує пакет військової допомоги для українських військових на зимовий період. Підтримка України залишається головним пріоритетом. Про це заявив міністр оборони країни Бен Воллес.

Допомога передбачатиме, зокема, 25 тис. комплектів зимової форми. Так ЗСУ будуть ефективнішими на полі бою, ніж погано підготовлені й погано озброєні російські окупанти, сказав міністр.

Велика Британія продовжить надавати Україні ракети для систем протиповітряної оборони, також сказав Воллес.

Зараз ви читаєте новину «Для українських біженців куплять будинки у Великій Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути