пʼятниця, 28 жовтня 2022 09:23

Спецтема: Війна Росії проти України

США розробили нову оборонну стратегію боротьби з Росією

США розробили нову оборонну стратегію боротьби з Росією
Глава Пентагону Ллойд Остін перелічив ризики, які становить РФ. Фото: gur.gov.ua

Російська Федерація є гострою загрозою для Сполучених Штатів та їхніх союзників.

На цьому наголосив глава Пентагону Ллойд Остін. Він також перелічив ризики, які становить РФ. Про це він заявив під час презентації нової оборонної стратегії США 27 жовтня.

Зокрема, від Росії йдуть ядерні загрози, загрози крилатих ракет великої дальності, кібернетичні та інформаційні операції, контркосмічні загрози, хімічна та біологічна зброя, підводна війна та широкі кампанії в сірій зоні, спрямовані, зокрема, проти демократій.

"Безглузда війна Путіна проти України – найсильніша загроза світовому порядку від часів Другої світової – зробила це очевидним ще й усьому світу", – сказав він.

Остін зазначив, що Кремль зневажає незалежність своїх сусідів і прагне застосувати силу, щоб нав'язати зміни кордонів та відновити імперську сферу впливу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США, Франція та Велика Британія зробили спільну заяву після розмов із Шойгу

"На відміну від Китаю, Росія не може системно кинути виклик Сполученим Штатам у довгостроковій перспективі. Але російська агресія дійсно становить безпосередню і різку загрозу нашим інтересам і цінностям", – додав глава Пентагону.

Чиновник наголосив також на викликах стримування Китайської Народної Республіки.

"Ця країна не лише бажає переробити світопорядок, а й нарощує для цього сили", – сказав він.

Також пояснив, як США співпрацюватимуть із союзниками по НАТО та партнерами для посилення надійного стримування агресії РФ. Резюмував, що Сполучені Штати мають відмінні риси, які дають великі переваги, зокрема й у сфері національної безпеки.

Щоб протистояти загрозам від Росії, США створять кільце низькоорбітальних супутників. Це прискорить виявлення гіперзвукових запусків, а також дасть можливість резервування — якщо під ударом опиниться один американський супутник, решта все ще працюватиме.

США ухвалили рішення передати Україні новий пакет військової допомоги для Збройних сил країни. Його вартість становитиме $275 млн. Офіційно про надання пакета буде оголошено 28 жовтня, повідомляє видання Associated Press.

За інформацією видання, важкої зброї в новому пакеті не буде. Основне завдання цього пакета – проміжне, він повинен поповнити запаси для озброєння, яке вже є в наявності у ЗСУ.

Зокрема, буде передано велику кількість боєприпасів, які застосовуються в реактивних системах залпового вогню HIMARS.

Зараз ви читаєте новину «США розробили нову оборонну стратегію боротьби з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути