середа, 18 серпня 2021 07:43

"Для нас все скінчено" - афганка розповіла про день захоплення Кабула

"Для нас все скінчено" - афганка розповіла про день захоплення Кабула
Афганка розповіла про день захоплення Кабула. Фото: pixabay.com

Жителька Кабула розповіла про день, коли "Талібан" захопив столицю, а також поділилася думками про майбутнє.

Жінка майже два роки працювала в афганському уряді. Вранці в день захоплення прийшла на роботу, пише ВВС.

"Я пішла до свого офісу. Охоронниця була єдиною жінкою, яку зустріла. Взагалі було малолюдно - це ненормально. Таліби стояли біля воріт міста, люди були налякані, але я не вірила, що бойовики зможуть увійти", - поділилася вона.

Близько полудня афганка вийшла з офісу, взявши зарядний пристрій для мобільного телефону і деякі особисті документи. Дорогою жінка зайшла до банку, щоб зняти гроші, але черга виявилася дуже довгою, оскільки всі намагалися вивести якомога більше коштів.

"Ситуація була напруженою. Коли я зайшла до банку, помітила пропущені дзвінки від мами, сестри і брата. Це налякало мене. Було схоже, що щось трапилося. Я перетелефонувала мамі, вона дуже схвильовано запитала, де я і що роблю. Сказала повертатися додому, оскільки таліби були на заході міста. Всі бігли. Власники магазинів закривали двері. Мій брат сказав, що забере мене, але на дорогах всюди були затори. Я пішла пішки і навіть спробувала знайти таксі. Боялася, що якщо таліби зловлять мене, то вб'ють, оскільки була в офісному одязі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Таліби згодовують жертв собакам", - постраждала від "Талібану"

Додому дісталася майже через дві години.

"Це був день, який я ніколи не забуду. Я провела всю ніч в страху. Думала, що хтось може постукати вдвері. Таліби заявили, що їхні бойовики не увійдуть в будинки людей, але ми не можемо їм довіряти", - зауважила афганка.

Зараз жінка чекає на візу для виїзду з країни, однак не знає, чи отримає її.

"Я не можу спати ночами через страх. Якщо я залишуся в Афганістані, мені дозволять працювати? Я так не думаю. Не вважаю своє майбутнє в Афганістані безпечним. Я втратила надію на майбутнє. Думаю, для нас все скінчено".

Терористи з ісламістського руху "Талібан" вбили матір на очах її чотирьох дітей. Бойовики змушували жінку приготувати їм їжу. Вона не могла виконати їхню вимогу, бо не мала на це грошей. Таліби приходили до матері тричі й вимагали нагодувати 15 солдатів, розповіла донька.

Бойовики прийшли до неї вчетверте та отримали ту ж саму відповідь. Тоді вони повалили жінку на підлогу і почали її бити АК-47 на очах дітей. Дівчина прохала бойовиків припинити та відпустити матір. Проте терористи кинули гранату в сусідню кімнату і втекли.

Зараз ви читаєте новину «"Для нас все скінчено" - афганка розповіла про день захоплення Кабула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути