Ексклюзиви
понеділок, 15 листопада 2021 01:27

Дії режиму Лукашенка спрямовані на те, щоб відвернути увагу від дій РФ на кордоні з Україною – Блінкен

Дії режиму Лукашенка спрямовані на те, щоб відвернути увагу від дій РФ на кордоні з Україною – Блінкен
Блінкен провів телефонну розмову з Міністром закордонних справ Польщі. Фото: Reuters

Державний секретар США Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з Міністром закордонних справ Польщі Збігнєвом Рау. В ході бесіди він заявив, що дії білоруського режиму Олександра Лукашенка відвертають увагу від активності Росії на кордоні з Україною.

Про це повідомляє пресслужба Держдепартаменту США.

"Дії режиму Лукашенка загрожують безпеці, сіють розкол і спрямовані на те, щоб відвернути увагу від дій Росії на кордоні з Україною", - заявив держсекретар США.

Також під час розмови Блінкен і Рау засудили використання вразливих мігрантів і закликали Лукашенка усунути корінні причини санкцій, введених заходом, - відмова в правах людини і основних свободах для білоруського народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові готові знищувати диверсантів з Білорусі

Крім того, Блінкен висловив глибоку вдячність Польщі за її активну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

"Сполучені Штати, Польща, інші союзники і партнери єдині в прагненні нав'язати Москві значні витрати за її військову агресію і зловмисну діяльність в регіоні", - йдеться в повідомленні.

8 листопада в мережі оприлюднили кадри, як натовп мігрантів у Білорусі йде до польського кордону. Білоруські військові із собаками зігнали мігрантів з дороги до лісу. До КПП вони не дійшли.

Влада Польщі привела в бойову готовність сили територіальної оборони, а президент Анджей Дуда скликав екстрену нараду з урядовцями.

Кордон Польщі з Білоруссю захищають приблизно 13 тис. військовослужбовців. Вони допомагають прикордонникам уздовж цієї ділянки рубежу.

Зараз ви читаєте новину «Дії режиму Лукашенка спрямовані на те, щоб відвернути увагу від дій РФ на кордоні з Україною – Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути