пʼятниця, 13 серпня 2021 15:29

Дітям від чотирьох років дозволять змінювати стать

Дітям від чотирьох років дозволять змінювати стать
Школам сказали, що їм не потрібно повідомляти батькам, якщо учень скаже їм, що хоче змінити стать / Getty Images

Діти від чотирьох років у Шотландії зможуть змінити стать у школі без згоди батьків.

Учня, який вирішив змінити стать, мають підтримати й вислухати в школі, відповідно до нових порад шотландського уряду. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модель plus-size, трансгендер і футболістка: хто став новим обличчям Victoria's Secret

Нову настанову застосовуватимуть у початкових школах до дітей від чотирьох - п'яти років. Тому що "визнання і розвиток гендерної ідентичності може відбуватися в такому молодому віці".

У настанові йдеться, що вчителі не мають розпитувати дитину, яка каже, що хоче жити хлопчиком чи дівчинкою. А натомість питати її нове ім'я.

Початковим і середнім школам також наказали додати в навчальну програму книжки із зображенням трансгендерів, дати учням можливість обирати, які роздягальні чи туалети використовувати, і розглянути можливість запровадження гендерно нейтральної форми.

Цю настанову багато батьків назвали "шоковою". Воно спричинило побоювання, що дітям дозволяють ухвалювати життєво критичні рішення в надто ранньому віці.

"Деякі молоді люди досліджують власну гендерну ідентичність у початковій школі. Початкові школи мають бути в змозі задовольнити потреби цих дітей, надати їм безпечне, інклюзивне й гідне середовище для навчання", - ідеться в настанові.

У документі також ідеться, що жоден шотландський закон не зобов'язує людей користуватися туалетами, які відповідають статі від народження.

"Настанова описує, як школи можуть підтримувати трансгендерних молодих людей, забезпечуючи водночас повну повагу прав усіх учнів. Він дає школам практичні поради. Настанова не має наказового характеру й не потурає зміні статі", - каже міністр освіти Шотландії Ширлі-Енн Сомервілл.

Сенат США вперше в історії затвердив на посаду помічника міністра охорони здоров'я і соціальних служб трансгендера. 63-річна Рейчел Левін стала такою першою на федеральній посади.

Зараз ви читаєте новину «Дітям від чотирьох років дозволять змінювати стать». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути