четвер, 03 вересня 2020 09:14

Держдеп США відреагував на отруєння Навального

Держдеп США відреагував на отруєння Навального
Уряд Німеччини заявив, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли речовиною з групи "Новачок". Тепер німецька влада вимагає від Росії пояснень. Фото: media.tag24.de

Дії Росії ускладнюють чесну та прозору дискусію з Москвою.

Про це сказав заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент, коментуючи заяву уряду Німеччини про докази отруєння російського опозиціонера Олексія Навального речовиною із групи "Новачок", передає "Голос Америки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС України офіційно відреагувало на отруєння Навального

"Це недобре не лише особисто для одного з провідних російських опозиціонерів, не лише для відносин між урядом Росії та російським суспільством. Це також надсилає поганий сигнал зовнішньому світу. Тож, на мою думку, попри інтерес і спроби мати чесну, прозору дискусію із Росією у певних сферах, Росія дуже часто вдається до дій, які ускладнюють цей шлях та цей діалог", - зазначив Кент.

Дипломат також сказав, що на поточний момент лише уряд Німеччини може давати будь-які подальші коментарі щодо ситуації із Навальним.

Уранці 20 серпня Олексій Навальний повертався до Москви з Томська. Під час польоту політику стало погано, через що літак здійснив екстрену посадку в Омську. Російського опозиціонера було госпіталізовано у важкому стані. 21 серпня лікарі омської лікарні дозволили транспортування Навального до Німеччини. Він перебуває у стані штучної коми і підключений до апарата штучної вентиляції легень. Спеціальна лабораторія Бундесверу провела токсикологічний тест із використанням зразків від Олексія Навального і прийшла до висновку, що він був отруєний речовиною нервово-паралітичної дії з групи "Новачок".

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США відреагував на отруєння Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути