понеділок, 14 травня 2018 02:18

Дерипаску рятує від санкцій США колишній помічник Трампа

Дерипаску рятує від санкцій США колишній помічник Трампа
США ввели санкції проти Росії. Фото: Українські Новини

Колишній помічник президента США Дональда Трампа допомагає російському олігархові Олегу Дерипасці вийти з-під санкцій, які були запроваджені в минулому місяці.

Про це пише CNN.

Згідно з декількома джерелами, колишній радник президента США Брайан Ланза, який перебуває в постійному контакті з чиновниками Білого дому, лобіює інтереси від імені голови EN + Group, енергетичної та алюмінієвої фірми, що в даний час контролюється Олегом Дерипаскою.

Ланза представляє голову EN + Group Грегорі Баркера, але не Дерипаску безпосередньо. Компанія прагне зменшити частку власності Дерипаски, щоб звільнитися від санкцій США. Очікується, що Дерипаска збереже за собою істотну кількість акцій компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції змусили Дерипаску позбутися літаків

6 квітня у зв'язку з агресією РФ в Україні США запровадили санкції проти ряду російських бізнесменів, чиновників і компаній. Під обмежувальні заходи, зокрема, підпали, "Русал" і En + Group Олега Дерипаски.

Мінфін США 23 квітня допустив пом'якшення санкцій проти "Русала", якщо Дерипаска перестане контролювати компанію.

Тоді ж група компаній En +, що є контролюючим акціонером "Русала", повідомила, що Дерипаска погодився покинути раду її директорів і готовий скоротити свою частку в ній нижче 50 відсотків. Однак в Мінфіні США заявили, що це безпосередньо не є підставою для виведення компанії з-під санкцій.

Через санкції Дерипаска був змушений відмовитися від використання трьох приватних літаків, які перебували у нього в лізингу.

Зараз ви читаєте новину «Дерипаску рятує від санкцій США колишній помічник Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути