Ексклюзиви
неділя, 17 травня 2020 13:09

Демократи запустили нове розслідування проти Трампа

Демократи запустили нове розслідування проти Трампа
Трамп оголосив про позаплановане зняття з посади генерального інспектора Стіва Лініка в листі спікеру Палати представників Ненсі Пелосі пізно ввечері у п'ятницю Фото: reuters

16 травня демократи почали розслідування дій президента Дональда Трампа через звільнення низки чиновників, в тому числі і генерального інспектора Держдепартаменту Стіва Лініка.

Трамп оголосив про позаплановане зняття з посади генерального інспектора Стіва Лініка в листі спікеру Палати представників Ненсі Пелосі пізно ввечері у п'ятницю, пише Reuters.

Демократи в комітетах Палати і Сенату з міжнародних відносин поставили під сумнів час і мотивацію "безпрецедентного видалення".

"Ми незмінно виступаємо проти політично мотивованого звільнення генеральних інспекторів", - йдеться в заяві голови комісії Палати представників США Еліота Енгеля і високопоставленого представника демократичної меншості в сенатської комісії з міжнародних відносин, сенатора Боба Менендеса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лауреатів Пулітцерівської премії треба забрати нагороди - Трамп

Держсекретар Майк Помпео особисто порекомендував звільнення Лініка, оскільки генеральний інспектор "почав розслідування правопорушень самим Помпео".

Лінік, який був призначений на цю посаду в 2013 році за адміністрації Обами, є четвертим генеральним інспектором, звільненим Трампом з початку квітня після виправдання президента в процесі імпічменту.

Зараз ви читаєте новину «Демократи запустили нове розслідування проти Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути