субота, 25 липня 2020 23:01

Данія заборонила прокладання "Північного потоку-2"

Данія заборонила прокладання "Північного потоку-2"
Данія призупинила дозвіл на будівництво "Північного потоку-2". Фото: REUTERS

Влада Данії тимчасово заборонила будівельні роботи з прокладання газогону "Північний потік-2", який належить дочці російської компанії Газпром.

Причина цього — нерест тріски в Балтійському морі, під час якого будь-які будівельні роботи не дозволяються з екологічних причин, повідомляє Die Welt.

Нерест тріски в Балтійському морі триває в липні-серпні. Таким чином, прокладання "Північного потоку-2" може відновитися уже у вересні. На це сподівається і Росія, яка в травні направила для цього свій трубоукладач "Академік Черський".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США схвалили нові санкції проти Росії

На початку липня влада Данії дозволила "Черському" продовжувати будівництво "Північного потоку-2". Зробити це дозволили за умови, що будівництво вестимуть за межами зони, де не можна використовувати судна з якірним позиціонуванням, оскільки там є затоплені запаси хімічної зброї.

"Північний потік-2" — друга гілка морського трубопроводу, який Росія будує через Балтійське море від узбережжя Росії до узбережжя Німеччини.

З півночі Німеччини газ із трубопроводу має постачатися до Центральної Європи, забезпечуючи потреби Німеччини, Австрії, Чехії та низки інших країн.

У разі завершення будівництва цього трубопроводу Росія отримала б можливість повністю відмовитися від традиційних шляхів постачання свого газу, зокрема за допомогою ГТС України.

Зараз ви читаєте новину «Данія заборонила прокладання "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути