Ексклюзиви
середа, 19 червня 2024 10:41

Данія оголосила черговий пакет військової допомоги Україні: що нового

Данія оголосила черговий пакет військової допомоги Україні: що нового
Данія офіційно оголосила про новий пакет військової допомоги Україні. Фото: ukrinform.ua

Данія офіційно повідомила про новий, дев'ятнадцятий, пакет військової допомоги для України.

Він має дати змогу країні вкладати кошти безпосередньо в українське виробництво зброї. Про це повідомляє Міністерство оборони Данії.

Пакет передбачає укладення низки різноманітних угод із союзниками щодо закупівель і передачі із боку союзної оборонної промисловості. Йдеться, зокрема, про більше обладнання для підтримки F-16, переданих Данією.

За словами міністра оборони Данії Трольса Лунда Поульсена, Україна, як і раніше, потребує значної військової підтримки через тривалу російську агресію. За допомогою нового пакета Данія забезпечує "максимально можливу підтримку потреб України на полі бою тут і зараз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ просить прискорити навчання льотчиків на F-16 - ЗМІ

"Але у нас також є зобов'язання Данії щодо гарантування безпеки підтримати Україну в найближчі 10 років. Саме тому ми створили данську модель підтримки через українську оборонну промисловість, що допоможе нарощувати українське виробництво військової техніки в короткостроковій і довгостроковій перспективі", - зазначив Поульсен.

Разом з тим міністр закордонних справ Ларс Люкке Расмуссен наголосив, що інвестиції в українську оборонну промисловість - це ефективний і стійкий спосіб підтримати український бойовий потенціал зараз та в довгостроковій перспективі.

"За допомогою цієї ініціативи ми виконуємо сильне бажання України та зміцнюємо і українську, і європейську безпеку. Тому Данія продовжуватиме розширювати наші можливості з підтримки української оборонної промисловості, і ми також раді тій увазі, яку це отримало в ЄС та інших країнах", - сказав Расмуссен.

Данія, яка передає Україні винищувачі F-16, не проти ударів по об'єктах у Росії. Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен заявила, що українці можуть використовувати данське озброєння за межами своєї території.

У травні уряд Данії оголосив новий пакет військової допомоги, до якого увійшли системи ППО та фінансування для передачі винищувачів F-16.

Зараз ви читаєте новину «Данія оголосила черговий пакет військової допомоги Україні: що нового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути