понеділок, 08 травня 2023 08:11

Covid-19 прирівняли до сезонного грипу

Covid-19 прирівняли до сезонного грипу
Щеплення проти коронавіруса в Японії залишатимуться безкоштовними протягом цього фінансового року. Фото: pixabay.com

У Японії з 8 травня знизили юридичний статус Covid-19 до тієї ж групи, що й сезонний грип.

Новий статус означає, що уряд більше юридично не обмежує пересування громадян із міркувань запобігання зараженню коронавірусом, пише NHK.

"Натомість у країні дозволили самостійно приймати рішення стосовно заходів безпеки, наприклад, носіння масок у громадських місцях", – йдеться у повідомленні.

Відповідно до нової категорії, Covid-щеплення у Японії залишатимуться безкоштовними протягом фінансового року, адже кількість заражень може й надалі зростати. Міністерство охорони здоров'я країни також рекомендує всім, у кого підтверджено коронавірус, залишатися вдома протягом п'яти днів після діагностики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза не минула: коронавірус продовжує ширитися Україною

Водночас у Японії із квітня спостерігається збільшення рівня захворюваності на Covid-19. Через це університетська лікарня в Токіо, яка приймає найтяжчих хворих, та переважна більшість подібних лікувальних закладів країни призупинили скорочення кількості ліжок, виділених для пацієнтів із коронавірусом.

У Японії наприкінці квітня вирішили остаточно скасувати всі обмеження на перетин кордону, запроваджені у зв'язку з пандемією коронавірусу. Країна також відмовилася від вибіркових Covid-тестів, які робили мандрівники по прильоту у довільному порядку.

Водночас в уряді попередили, що пом'якшення міграційних правил стосується лише здорових мандрівників. Туристам із симптомами по прильоту все одно доведеться пройти тест на Covid-19.

5 травня ВООЗ оголосила, що Covid-19 більше не вважається глобальною надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров'я.

Covid-19 – інфекційна хвороба. Вперше її виявили у людини в грудні 2019 року в місті Ухань, Китай. Хвороба почалася як спалах, що розвинувся у пандемію. Причиною хвороби став коронавірус SARS-CoV-2.

Уряд України продовжив карантин у країні на два місяці у зв'язку за пандемією Covid-19. Востаннє Кабмін продовжував карантин до 30 квітня 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «Covid-19 прирівняли до сезонного грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути