четвер, 29 квітня 2021 16:24

Чоловік понад рік бореться з коронавірусом

Чоловік понад рік бореться з коронавірусом
Джейсон Келко вже більше року бореться з коронавірусом / SWNS

У Великій Британії чоловік із Лідса найдовше в країні лікується від короавірусу - перебуває у відділенні інтенсивної терапії в лікарні понад рік.

Джейсон Келко, 49 років, недавно зміг встати з ліжка, куди його поклали у відділенні інтенсивної терапії у квітні 2020 року. Він захворів на коронавірус перед Різдвом 2019-го. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія та Китай поширюють фейки про західні Covid-вакцини - ЄС

Минуло більше як рік, а він залишається в тій же палаті. Дружина Джейсона, Сью, стверджує, що йому вже легше, і сподівається, що він скоро повернеться додому.

"Протягом тривалого часу мені казали, що це питання, чи повернеться Джейсон додому, а не коли повернеться. Тепер, схоже, поїде зі мною додому. Це реальна перспектива. Говоримо "коли", а не "якщо", - каже Сью.

Минулого місяця Джейсона відключили від апарату штучної вентиляції легень, який використовував більше як рік. Це величезне полегшення для Сью і самого Джейсона. Проте хворий залишається на періодичному нирковому діалізі, йому все ще роблять трахеотомію, як і раніше щодня блює.

Під час перебування в лікарні в Джейсона проявилися хвороби, не пов'язані з Covid-19, які також підірвали здоров'я. Нирки і легені були майже повністю зруйновані, виникла підозра на гастропарез. Тобто розлад травлення через зниженням активності м'язів шлунку. Під час перебування в лікарні Сью не часто бачила чоловіка.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік понад рік бореться з коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути