вівторок, 24 квітня 2018 15:27

Членів ПАРЄ намагалися підкупити чорною ікрою та повіями

Членів ПАРЄ намагалися підкупити чорною ікрою та повіями
Азербайджан дарував представникам ПАРЄ квитки бізнес-класу, тиждень у п'ятизірковому готелі, квитки на концерти чи кінне шоу, а також елітні килими. Фото:prm.ua

Представники Парламентської асамблеї Ради Європи розповіли про способи підкупу з боку Азербайджану.

Депутати та працівники ПАРЄ розповіли, що отримали різні подарунки. Вони пояснили, що не завжди легко відмовитися від них, бо це буде погано сприйнято, повідомляє "Європейська правда".

Класичним подарунком від азербайджанців була чорна ікра, вартість кілограма якої сягає кількох тисяч доларів.

Генсек ПАРЄ Войцех Савицький визнав, що отримував коробки ікри з Азербайджану. За його словами, було дуже важко відмовитися від таких подарунків. Тож після сесії асамблеї її працівники разом із колегами влаштовували ікорні сніданки.

Серед подарунків також були квитки бізнес-класу, тиждень у п'ятизірковому готелі, квитки на концерти чи кінне шоу, а також елітні килими.

Депутат зі Швейцарії Доріс Фіала зізналася, що під час офіційного робочого візиту до Азербайджану отримала золотий ланцюг з перлами та алмазами. Вона заявила, що повернула його азербайджанській делегації в ПАРЄ.

Йов Крахтен з Люксембургу, який працював над доповіддю про обмеження діяльності НУО в Європі, розповів, як до нього звернулися азербайджанські лобісти. Вони пояснили, що в Азербайджані є чорна ікра та дівчата. До конкретики справа не дійшла, бо він відмовився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр-міністр Вірменії Серж Сарґсян подав у відставку

Деякі інші свідки також згадували про пропозиції повій. Зокрема, Дік Марті зі Швейцарії розповів, як під час офіційного візиту до Баку близько першої ночі хтось постукав у двері його готельного номера. Він подивився у вічко й побачив там двох ледь одягнутих молодих дівчат із шампанським. Двері не відкрив.

Неназваний представник секретаріату Венеційської комісії також розповів, що в Баку до його готельного номера прийшла жінка. Запропонувала скористатися нею. Представник європейського органу стверджує, що також їй відмовив.

22 квітня слідча група ПАРЄ підтвердила зовнішній вплив на документи та рішення Асамблеї, а також системні дії окремих депутатів всупереч етичним стандартам. Головні обвинувачення стосуються підкупу з боку Азербайджану, але проблеми не обмежуються однією країною.

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Мікеле Ніколетті порекомендував депутатам, імена яких згадані у звіті про системну корупцію в ПАРЄ, самостійно піти у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Членів ПАРЄ намагалися підкупити чорною ікрою та повіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути