Ексклюзиви
пʼятниця, 23 вересня 2022 13:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Це вирішить не всі проблеми – у Пентагоні прокоментували російську мобілізацію

Це вирішить не всі проблеми – у Пентагоні прокоментували російську мобілізацію
Речник Пентагону Патрік Райдер вважає, що оголошена мобілізація не вирішить проблем російської армії. Фото: armyinform.com.ua

Оголошена в Росії мобілізація може вирішити проблему з нестачею особового складу в армії РФ.

Проте поки що не зрозуміло, чи вирішить це проблеми "командування та управління, логістики, підтримки та морального духу" російських військ. Про це під час брифінгу заявив речник Пентагону Патрік Райдер.

За його словами, якщо Росія не може командувати, утримувати та озброювати майже 100 тис. військовослужбовців, які воюють в Україні, додавання до них ще 300 тис. військових не покращить ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко розповів про мобілізацію в Білорусі

"Російські військові стикаються з деякими серйозними проблемами на місцях, і міжнародне співтовариство підтримуватиме Україну", – наголосив Райдер.

Він також зазначив, що оголошення про мобілізацію та планування фіктивних референдумів у захоплених регіонах України "не змінює оперативних фактів на місцях, які полягають у тому, що українці продовжуватимуть битися за свою країну".

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Призову підлягатимуть нібито тільки громадяни, які перебувають у запасі.

У Росії почалися акції протесту проти мобілізації, невдоволених затримували. У Москві та Воронежі затриманим почали видавати повістки до військкоматів.

Кремль, ймовірно, зможе мобілізувати необхідну кількість рекрутів. Водночас моральний дух таких солдатів буде катастрофічно низький. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Це вирішить не всі проблеми – у Пентагоні прокоментували російську мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути