четвер, 05 квітня 2018 06:05

Колишній співробітник NASA робить фантастичні фото із супутників
11

Гора Фітц-Рой також має назву "гора, яка палить"
Фото: Daily Mail
Зйомка з-під кута дозволяє показати хмарочоси у китайському  Шанхаї
Сан-Пауло, Бразилія, є найбільш густозаселеним містом американського континенту
У Г'юстоні, штат Техас, США, центр міста із хмарочосами оточений кілометрами низьких будівель
Кейптаун, ПАР, зняли з допомогою унікальної технології з висоти 450 км

Колишній співробітник NASA Роберт Сіммон використовував сузір'я із з 13 супутників, щоб отримати вражаючі зображення

Автор: Daily Mail
  На рукотворному острові Перл-Катар знаходиться пляжна нерухомість мільйонерів
На рукотворному острові Перл-Катар знаходиться пляжна нерухомість мільйонерів
Автор: Daily Mail
  Ключевська сопка у Росії є найвищим діючим вулканом
Ключевська сопка у Росії є найвищим діючим вулканом
Автор: Daily Mail
  Ріяд, Саудівська Аравія, зняли за допомогою унікальної супутникової технології. Завдяки їй добре видно невелику групу хмарочосів у центрі міста
Ріяд, Саудівська Аравія, зняли за допомогою унікальної супутникової технології. Завдяки їй добре видно невелику групу хмарочосів у центрі міста

Фотографії робляться під кутом, що дозволяє зняти високі вертикальні деталі. Сіммон сфотографував район Шанхаю Пудун, центр Г'юстона, Більбао в Іспанії та інші місця. Вони схожі на вид з ілюмінатора літака на висоті 450 км, передає слова науковці Daily Mail.

"Супутникові знімки найчастіше робляться під прямим кутом. Тому згладжується перспектива. Зображення виходять схожими на карти, а не на фотографії. Коли ви знімаєте зображення гори Фітц-Рой під кутом, вид стає зовсім іншим. Скелі піднімаються до своєї висоти, долини отримують свою глибину, а фонові об'єкти йдуть вдалину ", - говорить Сіммон.

Щоб створити зображення, він використав сузір'я 13 "SkySats", кероване супутникової компанією Planet Labs, що базується в Сан-Франциско.

Космічні апарати фірма використовує для продажу картографічних, архівних і аналітичних послуг. Вони здатні збирати більше 1 млн кв. км зображень на тиждень кожен.

Серед знятих Сіммоном - Перл-Катар, штучний острів в мілководді Перської затоки. Висотні багатоквартирні будинки схожі на зубчасте кільце навколо смарагдово-зелених лагун. Тут знаходиться безліч об'єктів нерухомості.

Також можна побачити центр міста Г'юстон, штат Техас. Група висотних будівель оточена кілометрами порщі, забудованої малоповерховими спорудами і звивистими автострадами.

Ще один зразок - колись промисловий портової місто Більбао, Іспанія. Тепер він є центром мистецтва, культури і баскської кухні. Відомі пам'ятки включають стадіон Сан-Мамес, Торре-Ібердрола і музей Гуггенхайма Більбао. Всі вони розташовані уздовж жвавої річки міста, Ріа-де-Більбао.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Станція Tiangong-1 увійшла в атмосферу над Тихим океаном і згоріла

В Осаці в Японії проживає понад 3 млн осіб. Сан-Паулу в Бразилії має населення близько 12 мільйонів чоловік, що робить його найбільшим містом в Північній і Південній Америці

Бора-Бора - вулканічний острів, оточений рифами, знаходиться на півдні Тихого океану. У центрі острова - піднімаються дві вершини потухлого волкана: гори Пахіа Отеману, найвища точка досягає 2385 метрів.

У Патагонії розташована гора Фіц-Рой висотою 3,3 км. Знаходиться на кордоні між Аргентиною та Чилі. Гора також відома іншими особливості. Відома, наприклад, як "гора, що палить", бо її піки часто покривають хмари.

Глава компанії SpaceX Ілон Маск анонсував перше випробування нового космічного корабля для польоту на Марс в першій половині 2019 року. Кінцевою метою SpaceX Ілон Маск вважає створення умов для розміщення на Марсі людської колонії, він заявив в ході виступу на ярмарку технологій SXSW в техаському місті Остін

Зараз ви читаєте новину «Колишній співробітник NASA робить фантастичні фото із супутників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути