Ексклюзиви
четвер, 12 квітня 2018 07:28

Британський підводний флот вирушив до берегів Сирії

Британський підводний флот вирушив до берегів Сирії
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей наказала підводному флоту країни відправитися до берегів Сирії. Фото - Військова панорама

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей наказала підводному флоту країни відправитися до берегів Сирії.

Відзначається, що екіпажі субмарин перебувають у бойовій готовності і чекають наказу на обстріл території САР, який, ймовірно, може надійти з Лондона в четвер, 12 квітня. Про це пише газета Telegraph з посиланням на джерела в уряді.

Також повідомляється, що Мей повернула міністрів з великодніх канікул, і скликала екстрене засідання кабміну, на якому буде обговорюватися питання про можливе нанесення удару по Сирії.

Окрім того, ​​Мей готова підтримати військові дії проти уряду Сирії без схвалення з боку британського парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп розглядає кілька варіантів удару по Сирії

"Мей готова приєднатися до військових дій проти режиму Башара Асада в Сирії, не прагнучи спочатку отримати схвалення парламенту", - зазначає ВВС.

Вважає, що відповідні заходи у зв'язку з повідомленнями про хімічну атаку в сирійському місті Дума повинні бути прийняті в "терміновому порядку", що має запобігти можливим майбутнім хімічним атакам в Сирії.

Зі свого боку лідер опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін закликав провести в парламенті Великобританії голосування для визначення подальших дій Лондона щодо Сирії. Він заявив, що "думка членів парламенту завжди має враховуватися, коли справа доходить до військових дій".

Понад 100 людей загинуло під час хімічної атаки в Сирії – військовики президента Башара Асада застосувала токсичний газ зарин. Волонтерська рятувальна служба "Білі каски" повідомила про 150 загиблих та понад 1000 постраждалих. Бомбу скинули вертольотом.

Зараз ви читаєте новину «Британський підводний флот вирушив до берегів Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути