середа, 28 березня 2018 23:45

Британська поліція з'ясувала, як отруїли Скрипаля

Британська поліція з'ясувала, як отруїли Скрипаля
Стало відомо, як отруїли Скрипаля. Фото: Утро

Британська поліція після розслідування вважає, що колишнього розвідника РФ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною в їхньому будинку в Солсбері.

Скрипалі уперше піддалися впливу отруйної речовини у себе вдома. Найбільшу її концентрацію знайшли біля вхідних дверей, передає Громадське.

"Наразі у розслідуванні ми вважаємо, що Скрипалі спочатку вступили в контакт з нервово-паралітичною речовиною біля своїх вхідних дверей. Тому ми зосереджуємо більшу частину наших зусиль на цьому місці та довкола. Ті, хто живе у цьому районі в Солсбері, можуть стикнутися з обшуками та розслідуванням цієї справи, але я хочу запевнити, що жодних ризиків немає, і наші дії є запобіжними заходами", - сказав провідний координатор у справах боротьби з тероризмом Дін Хейдон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія - це чудовисько з морських глибин - Держдеп США

Він додав, що у справі Скрипаля продовжують працювати 250 детективів разом з іншими експертами та партнерами.

Співробітники поліції також продовжують проглядати понад 5 тисяч годин відеозаписів з камер спостереження для розслідування отруєння.

У Солсбері 4 березня було отруєно екс-офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за це лежить на Росії - слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу "Новачок", який виготовляють у РФ.

Зараз ви читаєте новину «Британська поліція з'ясувала, як отруїли Скрипаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути