четвер, 04 жовтня 2018 09:49

Британія заявила про причетність ГРУ до кібератак по всьому світу

Британія заявила про причетність ГРУ до кібератак по всьому світу
Великобританія разом з союзниками має намір "відповісти спробам ГРУ підірвати міжнародну стабільність". Фото: з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Великобританії Джеремі Хант заявив, що російська військова розвідка неодноразово влаштовувала "безсистемні та безрозсудні" кібератаки на політичні інститути, компанії, ЗМІ та спортивні організації по всьому світу.

За даними експертів британського Національного центру з кібербезпеки, Головне розвідувальне управління (ГРУ) "майже безсумнівно" причетне до діяльності хакерських угруповань APT 28, Sofacy, Sednit, Sandworm, Кіберхаліфат, КіберБеркут і низки інших, повідомляє DW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія не знайде комфортного для себе місця в світі" - британський міністр пригрозив РФ

У результаті цих резонансних кібератак "постраждали громадяни великої кількості країн, включаючи Росію". Збиток національним економікам склав мільйони фунтів стерлінгів.

Британські експерти вважають російських хакерів винними в атаках на Всесвітнє антидопінгове агентство WADA в Швейцарії 2017-го, Демократичну партію США 2016-го і один із британських телеканалів 2015-го.

Вони назвали діяльність хакерів "кричущим порушенням міжнародного права". Великобританія разом із союзниками має намір "відповісти спробам ГРУ підірвати міжнародну стабільність".

В Естонії засудили шпигуна, який збирав дані для російської військової розвідки ГРУ.

Зараз ви читаєте новину «Британія заявила про причетність ГРУ до кібератак по всьому світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути