Ексклюзиви
четвер, 13 вересня 2018 17:20

Британія перевірить помічників російських олігархів

Британія перевірить помічників російських олігархів
Британська влада активізувала зусилля у боротьбі з брудними грошима. Фото 112.ua

Британська влада активізувала зусилля у боротьбі з "брудними" грошима з Росії.

"Перевіримо грошові потоки із Росії, Китаю й інших країн, зосередившись на пошуку посередників. Під увагу потрапляють бухгалтери, юристи та агенти з нерухомості, які допомагають іноземцям легалізовувати кошти. Із Лондоном проблема в тому, що люди приїздять сюди, аби насолоджуватись багатством, яке набули незаконно. Ми маємо закрити цим людям доступ до грального майданчика", - розповів міністр з питань безпеки й економічних злочинів Бен Воллес виданню Bloomberg.

У грудні 2017-го був сформований Національний центр боротьби з економічними злочинами, підконтрольний Воллесу. У січні 2018-го британська влада отримала право заморожувати рахунки і конфіскувати активи іноземних громадян, які не можуть пояснити походження своїх статків.

Під підозрою антикорупційного центру більше 100 осіб – на їхнє майно можуть накласти санкції. За словами Воллеса, одного з посередників, адвоката Ніла Болтона, минулого року засудили до 9 років ув'язнення за участь у відмиванні коштів і допомогу наркоторговцям у сфері оборудок із нерухомістю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скрипалі уникнули смерті завдяки зливі

Поліція Великобританії заявила, що за замахом на екс-полковника російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньки Юлії стоять 2 групи з Росії.

Зараз ви читаєте новину «Британія перевірить помічників російських олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути