неділя, 29 липня 2018 13:02

Отруєнням Скрипалів займались дві групи росіян - Скотланд-Ярд

Отруєнням Скрипалів займались дві групи росіян - Скотланд-Ярд
Скрипалів отруїли дві групи росіян - ЗМІ Фото: Радіо Свобода

Поліція Великобританії заявила, що за замахом на екс-полковника російської розвідки Сергія Скрипаля та його дочки Юлії стоять дві групи з Росії, пише The Mirror з посиланням на джерело в слідчих органах.

Одна група доставила нервово-паралітичну речовину Новачок до Великобританії, а інша - здійснила отруєння. Зараз антитерористичний підрозділ Скотланд-Ярду вивчає цю версію.

Слідчі також прийшли до висновку, що ємність з речовиною, яким отруїлися Скрипалі, не може бути тим флаконом, який в червні виявили жителі Еймсбері Чарльз Роулі і Дон Стерджесс. Замаскований під парфуми флакон був запечатаний. При цьому такий флакон можна купити тільки в Росії, сказало джерело.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Племінниця Скрипаля отримала роботу на російському пропагандистському каналі

Також слідчі побоюються того, що використана ємність з Новачком може все ще знаходитися в Великобританії, що становить потенційну загрозу для жителів.

Як повідомляв Daily Mail, в слідчих органах з'явилася фотографія ключового свідка у цій справі.

Крім того, правоохоронці збирають інформацію про жінку, яка могла стояти за атакою.

Раніше телеканал CNN повідомляв, що британській поліції вдалося встановити двох підозрюваних в отруєнні колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Ці люди полишили Великобританію на комерційному рейсі відразу після атаки.

За даними телеканалу, інформацію про їх вильоти передали "в закодованому повідомленні в Москву" після отруєння. Це повідомлення вдалося перехопити британській базі на Кіпрі.

Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово - паралітичною речовиною Новачок (радянського виробництва) в березні 2018 року. За даними Лондона, за отруєнням Скрипалів стояла Росія. Екс-агента і його дочку вже виписали з лікарні після проведення успішного лікування.

У відповідь на отруєння Великобританія вислала ряд російських дипломатів. Солідарність з Лондоном висловили 28 держав, які вислали майже 150 російських дипломатів. Крім того, анульовано акредитації семи російських представників при НАТО.

Росія заперечує причетність до отруєння Скрипалів.

Зараз ви читаєте новину «Отруєнням Скрипалів займались дві групи росіян - Скотланд-Ярд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути