вівторок, 21 серпня 2018 12:06

Британія назвала ворога номер один для світової демократії

Британія назвала ворога номер один для світової демократії
Британія вважає Росію головною загрозою у світі і закликає ЄС підтримати "нищівні" санкції США. Фото 112.ua

Керівник британського міністерства закордонних справ Джеремі Хант вважає, що Росія є головною загрозою світовому устрою та закликав США і Євросоюз посилити санкції.

"Сьогодні Велика Британія просить своїх союзників піти далі. Ми закликаємо Європейський Союз зробити так, щоб санкції проти Росії мали всеосяжний характер, і продемонструвати, що ми дійсно стоїмо пліч-о-пліч із США. По-перше, провідні держави на кшталт Росії постійно порушують усталені правила взаємодії на міжнародній арені. Така агресивна і ворожа поведінка загрожує світовому порядку і нашій безпеці. Звісно, потрібно наводити мости з Росією, але треба сказати прямо: в результаті російської зовнішньої політики, що проводиться під керівництвом президента Путіна, світ став набагато небезпечнішим", - повідомив Джеремі Хант, керівник британського МЗС.

Другою проблемою Хант назвав зсув економічного балансу на схід через відсутність яскраво вираженого бажання Китаю вбудовуватись у західну систему цінностей. Третя загроза, на його думку, полягає в посткризовому відступі від демократії на Заході під тиском популізму, четверта - ісламський екстремізм. Хант переконаний, що для протистояння цим загрозам демократичним країнам необхідно для початку "навести порядок у власній домівці", усунувши причини невдоволення населення падінням доходів і міграцією. А відтак відкинути розбіжності і об'єднати зусилля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російському рублю спрогнозували тотальне знецінення

Американський сенат у вересні 2018 року може розглянути введення нових санкцій проти Росії через втручання у вибори США. Санкції стосуються боргу та енергетики Росії. Законопроект доопрацьовується, щоб мінімізувати небажані наслідки для світової економіки у зв'язку з автоматичним їх веденням.

Зараз ви читаєте новину «Британія назвала ворога номер один для світової демократії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути