четвер, 23 січня 2020 10:34

Brexit: Британський парламент затвердив законопроєкт виходу з ЄС

Brexit: Британський парламент затвердив законопроєкт виходу з ЄС
Британський парламент затвердив законопроєкт про вихід з ЄС. Фото: suspilne.media

Британський парламент затвердив законопроєкт про вихід країни з ЄС та передав документ на підпис королеві Єлизаветі ІІ.

Про це повідомляє Суспільне.UA.

"Часом здавалося, що ми ніколи не перетнемо фінішу Брекзиту, але ми це зробили. Тепер ми можемо забути образи та розбіжності останніх трьох років і зосередитися на забезпеченні світлого, хвилюючого майбутнього", - прокоментував рішення прем'єр-міністр країни Борис Джонсон.

Законопроєкт - Withdrawal Agreement Bill - може набути чинності вже 23 січня. Після набуття чинності законом угоду підпишуть представники ЄС та затвердить Європейський парламент. Планується, що це відбудеться 29 січня.

Палата перів пропонувала до законопроєкту низку змін, зокрема, про права громадян, право судів Великої Британії відходити від законодавства ЄС, незалежність судової влади після Брекзиту. Однак Палата громад відхилила ці зміни, як і пропозицію домовитися з ЄС про дозвіл дітям без супроводу, які просили притулку в інших місцях, але мають родичів у Великій британії, знову об'єднатися зі своєю сім'єю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як брекзит вплине на Україну

Таким чином, 31 січня, о 23:00, Велика Британія перестане бути членом Євросоюзу. З цього почнеться перехідний період, який триватиме 11 місяців до грудня 2020 року, під час якого юридично будуть закріплені нові відносини сторін. За угодою, Велика Британія дотримуватиметься певних вимог ЄС, однак не братиме участі у роботі європейських інституцій.

Євросоюз погодився відкласти вихід Великої Британії з об'єднання до 31 січня 2020 року. Але королівство зможе залишити блок раніше, якщо британський парламент схвалить відповідну угоду. Цей договір 17 жовтня підписали Брюссель і Лондон.

Зараз ви читаєте новину «Brexit: Британський парламент затвердив законопроєкт виходу з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути