понеділок, 23 травня 2022 16:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Брехня та непрофесіоналізм - дипломат РФ у Женеві засудив Лаврова та подав у відставку

Брехня та непрофесіоналізм - дипломат РФ у Женеві засудив Лаврова та подав у відставку
Дипломат Борис Бондарєв публічно засудив агресію РФ та звільнився. Фото: eastnews.ua

Радник місії Росії при ООН у Женеві Борис Бондарєв публічно засудив війну РФ проти України. Він розкритикував міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова та подав у відставку.

Він вказав, що його звернення може й запізніле, але надто важливе для нього особисто, повідомляє Daily Express.

"За двадцять років роботи мені доводилося спостерігати різні віражі нашої зовнішньої політики, але ніколи ще мені не було так соромно за свою країну та свою роботу, як 24 лютого цього року. Розв'язана Путіним агресивна війна з Україною, а за фактом з усім західним світом, - не лише злочин проти українського народу, а й, мабуть, найтяжчий злочин проти народу Росії, який жирною літерою Z перекреслив усі надії на поступовий розвиток у нашій країні успішного демократичного суспільства", - написав він у зверненні.

Бондарєв вказав, що ініціатори війни хочуть лише назавжди залишитися при владі, жити у розкоші та не нести відповідальність за свої дії. Режим президента РФ Володимира Путіна готовий для цього принести у жертву багато життів.

Він розкритикував МЗС РФ за брехню та непрофесіоналізм. В останні роки вони набули катастрофічного масштабу. Збудували систему, яка обманює сама себе.

"Міністр Лавров – гарна ілюстрація деградації цієї системи. За 18 років він пройшов шлях від професіонала й освіченого інтелектуала до людини, що постійно транслює заяви, що суперечать одна одній, і загрожує світові (тобто й Росії теж) ядерною зброєю! Сьогодні МЗС не займається дипломатією. Воно сіє брехню, розпалює ненависть та війну", - зазначив Бондарєв.

Дипломат вказав, що у Росії більше не залишилося союзників через її агресивну політику, а не через "русофобію".

Сергій Лавров в інтерв'ю для італійської телекомпанії порівняв Володимира Зеленського з Адольфом Гітлером. Мовляв, останній мав "єврейську кров", а найпалкіші антисеміти зазвичай - євреї.

В Ізраїлі обурилися таким заявам Кремля. Голова МЗС країни Яїр Лапід заявив, що слова Лаврова "є грубою історичною помилкою".

Зараз ви читаєте новину «Брехня та непрофесіоналізм - дипломат РФ у Женеві засудив Лаврова та подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути