Ексклюзиви
середа, 22 червня 2022 21:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Брехня РФ не зніме з неї відповідальність за продовольчу кризу - Держдеп США

Брехня РФ не зніме з неї відповідальність за продовольчу кризу - Держдеп США
Спроби уряду РФ зняти відповідальність за власні дії та звинувачення інших у загостренні продовольчої кризи заслуговують на осуд. Фото: pixabay

Російська Федерація продовжує вигадувати фейки про глобальну продовольчу кризу та намагається виправдати себе.

Але це не зніме з країни-агресорки відповідальності, вважають у Державному департаменті США.

"Російські урядовці, фінансовані державою російські ЗМІ та прокремлівські діячі дезінформації намагаються відвернути увагу від відповідальності РФ за погіршення глобальної продовольчої безпеки й звинувачують санкції, Захід та Україну", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що масштабна брехлива кампанія росіян спрямована, головним чином, на регіони, які найбільше постраждали від кризи – на Близький Схід та Африку. Ці наративи поширюють не лише контрольовані Кремлем медіа, такі як RT Arabic і RT en Francais, а також державні ЗМІ Китаю. Цим займаються також високопоставлені російські дипломати.

"Загрози продовольчій безпеці зросли через війну за вибором Путіна. Це не було спричинено, як стверджує Кремль, санкціями, які США й багато інших країн запровадили у відповідь на жахливу агресію РФ проти України",- підкреслили в Держдепі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія блокує експорт українського зерна, щоб світ зняв санкції - ISW

У Вашингтоні додали, що спроби уряду РФ зняти відповідальність за власні дії та звинувачення інших у загостренні продовольчої кризи заслуговують на осуд.

"Дезінформація Росії не може приховати її відповідальність за глобальну продовольчу кризу", - наголосили там.

Також додали, що РФ мінувала українські зернові поля, нападала на торговельні судна в Чорному морі, блокувала український експорт.

США та їхні партнери, навпаки, обережно намагалися уникнути загострення продовольчої кризи. Зокрема, американські санкції не стосуються вилучення сільськогосподарської продукції та дозволяють операції з експорту та реекспорту продовольства в Росію і з неї, навіть особами, проти яких уже було запроваджено обмеження.

У РФ турецька делегація провела переговори з російською стороною щодо розблокування українських портів для вивезення зерна. Після зустрічі в Анкарі заговорили про позитивні зрушення в цьому питанні. Туреччина помітила у переговорах із РФ "певний консенсус" щодо майбутніх чотиристоронніх переговорів. Водночас для початку Анкара нібито проведе окремі зустрічі з Україною та ООН щодо цього питання.

Зараз ви читаєте новину «Брехня РФ не зніме з неї відповідальність за продовольчу кризу - Держдеп США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути