понеділок, 08 січня 2018 15:39

Болгарія підтримує продовження санкцій проти Росії

Болгарія підтримує продовження санкцій проти Росії
Болгарія виступила за збереження санкцій проти РФ Фото з відкритих джерел

У справі європейських санкцій проти Росії офіційна Софія дотримуватиметься принципів, прийнятих Радою ЄС, і в даний час умов для їх скасування немає.

Болгарія продовжить політику санкцій щодо Росії.

"Ми у відносинах з Росією будемо дотримуватися п'яти принципів, які були схвалені Радою ЄС в березні 2016 року. Важливою умовою для зміни у відносинах ЄС і Росії є повне виконання Мінських домовленостей усіма сторонами конфлікту. Зараз ця умова не виконана", - заявив постійний представник Болгарії при Європейському Союзі Дімітар Цанчев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦРУ: Росія намагається підірвати вибори у США в 2018 році

Посол також підкреслив, що ЄС "наполягає на тому, щоб Росія поважала міжнародне право", а Брюссель розраховує на прогрес у "нормандському форматі" і виконанні мінських домовленостей.

"Абсолютною необхідністю є відведення важкого озброєння від лінії розмежування", - підкреслив він одночасно висловлюючи готовність болгарського головування працювати над поліпшенням відносин з Росією, якщо ситуація зміниться. "Але поки для цього немає умов", - зазначив Цанчев.

Євросоюз в координації з США в кілька етапів ввів санкції проти Москви - спочатку через анексію українського Криму, потім - через роль Росії у збройному конфлікті в Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Між нами і європейцями стираються ментальні кордони - експерт про безвіз

З 1 січня 2018 Болгарія взяла на себе головування в Європейському союзі, ставши першою балканською країною, яка займе цю позицію протягом наступних 6 місяців. Головування країна прийняла від Естонії. Болгарія, яка приєдналася до ЄС у 2007 році, як очікується, буде ставити питання про перспективи її сусідів на Західних Балканах про приєднання до блоку.

Зараз ви читаєте новину «Болгарія підтримує продовження санкцій проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути