Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2020 19:20

Близько 200 аеропортів Європи на межі банкрутства

Близько 200 аеропортів Європи на межі банкрутства
Пасажири в міланському аеропорту Malpensa 3 березня цього року / Reuters

Близько 200 аеропортів Європи ризикують стати неплатоспроможними в найближчі місяці, якщо пасажиропотік не почне відновлюватися до кінця року. Відтак їм загрожує банкрутство та закриття.

Про це йдеться в звіті "Міжнародної ради аеропортів Європи", ACI Europe. Це європейська галузева торгова асоціація, яка захищає інтереси європейських аеропортів та сприяє їх розвитку. Членами є понад 500 із 740 аеропортів різного розміру в 58 країнах. У них здійснюють 90% комерційного повітряного руху в Європі. Про це пише британська The Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Польщі запускають нові авіарейси

За оцінками ACI, 193 європейських аеропорти, мають великі фінансові труднощі через карантин. Там працює 277 тис осіб. Вони генерували $14,66 млрд в рік.

В ACI повідомила, що в зоні ризику переважно невеликі регіональні аеропорти з менш, ніж 5 млн пасажиропотоку на рік. Їх закриття погано вплине на локальну зайнятість.

Великі європейські летовища теж накопичують борги. 20 найбільших аеропортів Європи вже заборгували $18,91 млрд. Це еквівалентно 60% їх доходів за рік.

"Нинішнє введення урядами карантину з кожним днем наближає аеропорти до межі закриття і банкрутства", - каже генеральний директор ACI Europe Олів'є Янковці

Пасажиропотік в європейських аеропортах у вересні впав на 73%, порівняно з аналогічним періодом 2019-го. Втрачено 172,5 млн пасажирів. Загальний обсяг втрачених пасажирів з січня 2020-го - 1,29 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Близько 200 аеропортів Європи на межі банкрутства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути