Ексклюзиви
четвер, 26 липня 2018 11:21

Біля посольства США пролунав вибух

Біля посольства США пролунав вибух
Вибух стався біля посольства США у Пекіні

Сьогодні стався вибух біля будівлі посольства США в Пекіні.

Чоловік на прізвище Цзян, 26 років, із китайського району Внутрішня Монголія підірвав пристрій, схожий на феєрверк, неподалік південно-східної стіни будівлі посольства. Підривник намагався перекинути бомбу через паркан. Пристрій здетонував у нього в руках, пише NBC News.

"Був один чоловік, який підірвав бомбу. Інших постраждалих немає. Місцева поліція відреагувала", - повідомив співробітник регіональної служби безпеки посольства.

Вибух було чути за кілька кварталів. На відзнятому перехожими відео видно, як сірий дим заповнює вулиці Пекіну. Зазвичай в цьому місці вишиковуються черги людей, які приходять до посольства подати заявку на отримання американської візи.

Раніше того ж дня затримали жінку, яка намагалася облити себе бензином і підпалити. Чи пов'язані між собою ці два інциденти, з'ясовує поліція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миттєво спалює шкіру - китайці створили небезпечну зброю

Напруга в стосунках між США та Китаєм в останні кілька тижнів зросла. Причиною цього стали розпочата Дональдом Трампом торговельна війна з Китаєм і зближення США з Тайванем.

У Пентагоні заявили, що китайські військові роблять спроби осліпити льотчиків Військово-повітряних сил США на військовій базі в африканській країні Джибуті за допомогою лазерної зброї. "Це дуже серйозні інциденти. Ми висловили офіційну позицію китайському уряду, а також звернулися з вимогою до китайської сторони провести розслідування цих інцидентів", - заявила речниця Пентагону Дана Уайт.

Зараз ви читаєте новину «Біля посольства США пролунав вибух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути