вівторок, 16 травня 2023 16:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Білоруським міністрам та силовикам заборонили виїзд за кордон без дозволу

Білоруським міністрам та силовикам заборонили виїзд за кордон без дозволу
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зобов'язав чиновників просити дозвіл на виїзд за кордон. Фото: eastnews.ua

Вищим чиновникам та силовикам Білорусі дозволили виїжджати за кордон лише з дозволу самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Серед таких чиновників голови областей та столиці Мінська, міністри внутрішніх справ, закордонних справ, оборони та міністр із надзвичайних ситуацій, пише білоруське видання "Дзеркало".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Здається, мені чик-чирик": появу Лукашенка на людях висміяли у мережі

Також це стосується голів Державного прикордонного комітету, Державного митного комітету, Слідчого комітету і Державного комітету судових експертиз та начальника Державної інспекції охорони тваринного та рослинного світу.

"Виїзд із Білорусі керівників державних органів, а також керівників державних організацій та працівників, які здійснюють забезпечення діяльності та технічне обслуговування державних органів, яким надано допуск до державних секретів, визначатиметься урядом", – додали у повідомленні.

Самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка вперше за шість днів сфотографували на публіці. Його пропагандистські ЗМІ написали, що Лукашенко працює у центральному командному пункті ВПС та військ ППО.

У мережі активно ходять чутки, що білоруський "президент" має проблеми зі здоров'ям. Офіційних коментарів із боку Олександра Лукашенка чи його представників не було.

9 травня під час параду у Москві на руці Лукашенка помітили бинт. Також диктатор не брав участі у неформальному сніданку, куди Володимир Путін покликав лідерів Казахстану, Таджикистану, Киргизстану, Узбекистану і прем'єр-міністра Вірменії.

Зараз ви читаєте новину «Білоруським міністрам та силовикам заборонили виїзд за кордон без дозволу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути