четвер, 03 грудня 2020 13:40

Білоруський портал новин позбавили статусу ЗМІ

Білоруський портал новин позбавили статусу ЗМІ
Мережеве видання tut.by зареєстровано в січні 2019 року, до цього з моменту заснування в 2000 році портал працював без статусу ЗМІ. Фото: pixabay.com

Економічний суд Мінська позбавив портал tut.by статусу ЗМІ.

Міністерство інформаційної політики Білорусі подало позов, вважаючи, що матеріали порталу завдають шкоди державним інтересам, повідомляє "Інтерфакс".

Гендиректорка tut.by.media Людмила Чекіна заявила, що компанія оскаржуватиме рішення суду. Під час засідання вона визнала, що мали місце помилки редакторів при публікації статей, за підсумками яких виданню були винесені письмові попередження Міністерства інформації Білорусі. Водночас вона підкреслила, що сторона відповідача не згодна з оцінкою наслідків.

Адвокат компанії Сергій Зікрацький заявив, що "позбавлення tut.by статусу мережевого ресурсу спричинить за собою утиск інтересів національних гравців на ринку ЗМІ, та є обмеженням свободи поширення інформації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали країни, де найбільше утискають свободу слова

Наприкінці вересня Міністерство інформації Білорусі звернулося до суду з позовом про припинення випуску мережевого видання tut.by, через що портал міг позбутися статусу ЗМІ. Підставою стали винесені попередження Мінінформу. Позбавлення видання статусу ЗМІ можливе після двох і більше письмових попереджень протягом одного року. У листопаді судова колегія з економічних справ Верховного суду визнала недійсним одне з трьох попереджень Мінінформу, інші попередження та юридичні наслідки позбавлення статусу ЗМІ залишилися в силі.

Мережеве видання tut.by зареєстровано в січні 2019 року, до цього з моменту заснування 2000-го портал працював без статусу ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Білоруський портал новин позбавили статусу ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути