Ексклюзиви
середа, 19 жовтня 2022 12:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Білоруси почали масово отримувати повістки

Білоруси почали масово отримувати повістки
У країні-поплічниці Російської Федерації Білорусі чоловікам почали масово роздавати повістки. Фото: сайт міноборони Білорусі

У країні-поплічниці Російської Федерації Білорусі чоловікам почали масово розносити повістки.

Військкомати розносять громадянам призовного віку повістки з вимогою терміново з'явитися. У білоруському міноборони заспокоюють, що повістки начебто роздають для "обліку даних". Про це повідомляє "Беларускі Гаюн".

Міноборони Республіки Білорусі відреагувало на велику кількість повідомлень про отримання повісток білорусам для явки до військкоматів.

"Громадяни викликаються для звіряння наявних даних шляхом особистого спілкування з ними за місцем роботи (навчання), а також за місцем проживання у місцевих органах влади та військових комісаріатах. При цьому виклик громадян для бесіди проводиться у робочому порядку, у тому числі телефоном та повістками", – йдеться у повідомленні Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінська мобілізація спричинила соціальний розлом у РФ – ISW

У відомстві наголосили, що заходи військово-облікової роботи мають виключно "плановий характер", і їх мають завершити до кінця року. Зазначили, що жодних мобілізаційних заходів у РБ не проводяться.

Також стало відомо, що повістки розсилають зокрема демобілізованим 5-ї СЗГ у місті Мар'їна Гірка. Їх викликають на військові збори. До того ж, є дані, що повістки надходять колишнім міліціонерам, робітникам низки гродненських підприємств, а також демобілізованим десантникам.

До Білорусі почали прибувати перші військові ешелони з російськими військовослужбовцями, які входять до так званого регіонального угруповання. Загалом в країні будуть розміщені трохи менш як 9 тис. російських військових.

У ніч на 15 жовтня до Білорусі прибули ешелони з російськими військами. Це перші партії солдатів, що мають увійти до анонсованого "регіонального угруповання". Білоруська влада поширила відео, де видно, як російських армійців зустрічають із хлібом-сіллю.

10 жовтня білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що Росія і Білорусь домовилися про розгортання "спільного регіонального угруповання військ".

Зараз ви читаєте новину «Білоруси почали масово отримувати повістки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути