пʼятниця, 28 серпня 2020 07:25

Білорусь завжди утримувала Росія - журналістка

Білорусь завжди утримувала Росія - журналістка
Економіку Білорусі завжди підтримувала Росія. Фото: wz.lviv.ua

Економіка Білорусі залежна від Росії.

І винен в цьому Олександр Лукашенко, який виконує обов'язки президента республіки. Про це заявила білоруська журналістка Тетяна Мартинова в ефірі ток-шоу "Право на владу".

"Досі комусь незрозуміло, що в Білорусі завжди була рентна економіка, що Білорусь завжди утримувала Росія і підкидала постійно Саші (Олександру Лукашенку. – Gazeta.ua) грошей на життя? Що всі наші збережені підприємства – це збиткова історія. Коли в продукт вкладають 20 рублів, а продається він за 10, а ось ці 10, які потрібно доплатити, щоб хоч якось його зберегти, вони й беруться у Росії", – зауважила Мартинова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна заморозила відносини з Білоруссю

За її словами, для людей лише створювалася картинка, ніби у країні з економікою все добре.

"Динамічно пилялися гроші, створювалася картинка, що у нас все добре, а в підсумку все втоптують. До чого тільки не дотяглися руки Саші Лукашенка, все пішло в мінус", — додала журналістка.

9 серпня у Білорусі відбулися вибори президента, а після оприлюднення даних перших екзит-полів, де перемога була за чинним президентом Олександром Лукашенком, білоруси вийшли на акції протесту в багатьох містах країни. Вони тривають уже майже 3 тижні. Під час перших зіткнень з ОМОНом правоохоронці використали світлошумові гранати, гумові кулі й водомети. Відомо про щонайменшепро трьох загиблих внаслідок протестів, за офіційними даними. Правозахисники кажуть, що загиблих п'ятеро.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь завжди утримувала Росія - журналістка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути