понеділок, 10 січня 2022 11:49

Білорус дістав два роки тюрми за коментар у Telegram

Білорус дістав два роки тюрми за коментар у Telegram
Крім терміну і штрафу, у чоловіка конфіскували телефон. Фото: pixabay.com

У Білорусі ухвалили перший вирок за коментар у соцмережах про загиблого працівника КДБ, якого в Мінську застрелили під час рейду квартирами громадян.

45-річний житель Могильова дістав два роки колонії і штраф $1250, повідомляє генпрокуратура країни. Його визнали винним у публічній образі представника влади у звʼязку з виконанням службових обовʼязків.

"Суд установив, що з телефона 28-29 вересня 2021 року в деструктивному чаті в Telegram розмістив образливі коментарі на адресу загиблого працівника комітету державної безпеки Республіки Білорусь Дмитра Федосюка, його співслужбовців та інших працівників силового блоку", - ідеться в повідомленні.

Обвинувачений визнав провину. У нього також конфіскували телефон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позбавлення громадянства й конфіскація майна: у Білорусі хочуть карати за "екстремізм"

Торік 28 вересня в Мінську КДБ провів невдалий рейд квартирами громадян. Вони вибили двері до квартири IT-менеджера Андрія Зельцера, а той почав стріляти з рушниці. Унаслідок цього працівник КДБ зазнав смертельного поранення. Зельцера застрелили вогнем у відповідь. Заступник міністра внутрішніх справ РБ Микола Карпенков пригрозив розправою тим, хто коментує і ображає працівників правоохоронних органів.

12 жовтня в Білорусі запровадили кримінальну відповідальність для підписників Telegram-каналів, оголошених "екстремістськими". Підписників таких каналів і чатів притягуватимуть до відповідальності як учасників екстремістського формування. Максимальне покарання становить сім років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Білорус дістав два роки тюрми за коментар у Telegram». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути