понеділок, 11 вересня 2023 08:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Берлін пропонує НАТО координувати ВМС у Балтійському морі

Берлін пропонує НАТО координувати ВМС у Балтійському морі
Балтійське море є основним каналом доставки товарів, енергії та телекомунікацій для кількох членів НАТО. Фото: eastnews.ua

Німеччина пропонує НАТО взяти відповідальність за координацію Військово-морськими силами Альянсу в регіоні Балтійського моря.

Призначений з цією метою штаб уже керує морськими навчаннями НАТО "Північне узбережжя", які розпочалися 9 вересня в Балтійському морі, заявив головком ВМС Німеччини віцеадмірал Ян Крістіан Каак, повідомляє DPA.

"Берлін ініціював створення регіонального штабу для Балтійського моря. Наразі є лист від генерального інспектора до заступника верховного головнокомандувача НАТО в Європі, в якому ми чітко зазначаємо це", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чіткий сигнал Росії: у Балтійському морі почались масштабні навчання НАТО

Балтійське море є основним каналом доставки товарів, енергії та телекомунікацій для кількох членів НАТО. Після повномасштабного російського вторгнення в Україну Північноатлантичний альянс посилив свої сили на східному фланзі.

"Зараз треба перейти з умов мирного часу в управління більшими військово-морськими з'єднаннями в Балтійському морі. Фахівці військово-морських сил, дислоковані в місті Ростоку, здатні впоратися з таким завданням", – додав Каак.

Північноатлантичний альянс відреагував на заяву Бухареста про знайдені біля Дунаю уламки російського дрона-камікадзе Shahed.

4 вересня під час масованої атаки Російської Федерації на Одещину в районі Ізмаїльського порту ворожі дрони-камікадзе Shahed впали та здетонували на території Румунії.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголошує про відсутність даних, які би вказували, що Росія навмисно атакувала ударними дронами територію Румунії, коли завдавала ударів по території України.

Зараз ви читаєте новину «Берлін пропонує НАТО координувати ВМС у Балтійському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути